Traian Băsescu, după 10 ani de mandat: În opt ani m-am luptat cu Ponta şi Tăriceanu

| 14 noi, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că regimul Băsescu a însemnat patru ani cu Călin Popescu-Tăriceanu, trei cu Victor Ponta, un an cu PSD la guvernare, arătând că doar în doi ani a putut să facă ce era de făcut în privinţa reformelor structurale, iar în rest a trebuit să se lupte cu cei doi şi oamenii lor.

"Eu mi-am început primul mandat în decembrie 2004 şi îl voi termina în decembrie 2014. Deci, zece ani. Ia să vedem ce s-a întâmplat în acest regim odios. Din 2004 până în 2008 prim-ministru a fost Călin Popescu-Tăriceanu. Din 2012 mai până în decembrie 2014 prim-ministru este Victor Viorel Ponta - trei ani. Deci, patru de la Tăriceanu şi cu trei de la Ponta sunt şapte ani în care prim-miniştri au fost ei. Şi să mai punem un an, 2009, în care PSD, inclusiv Victor Ponta, au fost la guvernare, iar Ponta în guvern. Oameni buni, eu am putut face ce a fost de făcut în reformele structurale ale statului doar doi ani, în rest a trebuit să lupt cu un Ponta şi cu oamenii lui, cu un Tăriceanu şi cu oamenii lui', a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

El a arătat că s-a luptat să apară raportul de condamnare a comunismului, ca regim ilegitim şi criminal, dar şi pentru înfiinţarea ANI.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU a rupt tăcerea după două săptămâni: Guvernul obstrucţionează votul românilor din străinătate


'În condiţiile în care nu am negociat cu ei justiţia, sigur că li se pare un regim odios, dar este un regim în favoarea oamenilor, un regim care a pus pe picioare instituţiile statului', a afirmat Băsescu.

Preşedintele Băsescu a subliniat că din zece ani de mandat regimul său a însemnat opt ani cu Tăriceanu, Ponta şi PSD la guvernare.

'Opt ani din zece au fost la putere. Nu ştiu dacă li se mai pare odios regimul. A trebuit să vină un Guvern Boc să refacă echilibrele macroeconomice după dezastrul lăsat de domnul căruia îi duduia economia în cap când era criza economică profundă, iar eu mi-am făcut campania din 2009 cu două zile de salarii tăiate la personalul bugetar în noiembrie şi cu alte două zile în decembrie, pentru că nu aveam bani, nu că a fost cineva care a vrut să nu plătească drepturile oamenilor. Au fost urmările dezastrului de guvernare al lui Călin Popescu-Tăriceanu, care a lasat ţara în faţa crizei şi ne-a dus la măsuri extreme într-o situaţie financiară incredibil de dificilă', a completat şeful statului.

El a conchis că Victor Ponta ar trebui să spună 'bogdaproste' că Emil Boc i-a lasat o ţară echilibrată macroeconomic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 noi, 2014
Alexandru Valeriu Pantelimon
Chiar ne crede prosti; parca nu stim cine ne-a furat ,cu nesimtirea si aroganta lor , coruptii pana-n maduava oaselor ,care au distrus tara, cu amputarile din veniturile oamenilor , pentru ca ei sa devina miliardari ..Cea mai neagra epoca din istoria noastra o reprezinta regimul basescu-boc . Pana si in 1929-1933 pe timpul curbelor de sacrificiu, in cea mai cumplita criza economica mondialabanii au fost returnati cetatenilor . Un regim corupt in agonie care se zvarcoleste cu slugile lor .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ