Tăriceanu: Băsescu a venit la Guvern să o convingă pe doamna Macovei să o lase mai moale cu legea ANI

| 14 noi, 2014

Fostul prim-ministru, Călin Popescu-Tăriceanu, a susţinut vineri seara că motivul prezenţei preşedintelui Traian Băsescu la Guvern, pe vremea mandatului său de premier, a fost acela de a o convinge pe Monica Macovei ( ministru al justiţiei în cabinetul Tăriceanu ) să 'o lase mai moale' cu legea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) pentru că 'toţi ceilalţi membri ai Guvernului nu erau de acord cu forma propusă' de aceasta.

"Pentru că l-am văzut pe domnul Băsescu că începe şi povesteşte diverse lucruri, cum se spune pe româneşte, dă din casă, spunea că a venit el la Guvern după ce trei luni am blocat legea privitoare la ANI. Îl lasă memoria şi e grav că nu e cu mult mai în vârstă decât mine. Am să îi aduc aminte că a venit la Guvern din alt motiv, să o convingă pe prietena şi simpatizanta lui, doamna Macovei, să 'o lase mai moale'. Pentru că toţi ceilalţi membri ai Guvernului nu erau de acord cu forma propusă de Macovei şi a venit şi el să îi spună acelaşi lucru. Ulterior, cu legea ANI a trebuit să merg în Parlament, să discut cu grupurile parlamentare pentru a convinge să promovăm această lege şi, în final, legea a fost promovată prin asumarea răspunderii, asumarea răspunderii o face prim-ministrul. Aşa încât tot ce a vrut să spună domnul Băsescu nu valorează nici cât două cepe degerate, pentru că, aşa cum face de obicei, minte, minte cu o neruşinare, care pe mulţi cred că, probabil, i-ar uimi, pe mine nu mai mă uimeşte', a spus Tăriceanu.

El a subliniat că Traian Băsescu ar fi trebuit, la final de mandat, să facă un bilanţ.

Citeşte şi: BĂSESCU: TĂRICEANU este un Agamiţă Dandanache


" E păcat că, la final de mandat, preşedintele, care ar fi trebuit să se gândească să vină să facă un bilanţ, care este rezultatul a zece ani de preşedinţie, nu are decât lucruri minore pe care le discută, lucruri mărunte, aşa cum ne-a obişnuit atâta vreme, pentru că, de fapt, el nu are un bilanţ de preşedinte. Un preşedinte ar fi trebuit, în urma lui, să lase ceva durabil, să lase nişte repere şi, din păcate, a făcut mult prea puţin. În afară de dispute, de a crea în societate fracturi adânci, altceva nu a ştiut şi nu a putut să facă şi este regretabil, nu pentru el, ci pentru România', a conchis Călin Popescu-Tăriceanu.

Conform declaraţiei de presă de vineri, postate pe site-ul Preşedinţiei, Traian Băsescu a susţinut că, pe vremea când Călin Popescu-Tăriceanu era premier, 'vreo trei luni a refuzat să dea drumul la actul normativ legat de ANI'.


'(...) A trebuit să lupt cu ei să apară ANI. Poate îşi mai aduce aminte domnul Tăriceanu că vreo trei luni a refuzat să dea drumul la actul normativ legat de ANI şi a trebuit să mă duc în şedinţa de Guvern pentru ca legea, prin care astăzi funcţionează ANI, să treacă prin Guvern. În condiţiile acestea, în condiţiile în care nu am negociat cu ei justiţia, sigur că li se pare un regim odios, dar este un regim în favoarea oamenilor, un regim care a pus pe picioare instituţiile statului. Reţineţi, aşa-numitul regim Băsescu de zece ani, înseamnă şapte ani cu Tăriceanu şi Ponta prim-miniştri şi un an cu PSD la guvernare. Deci opt ani din zece au fost la putere. Nu ştiu dacă li se mai pare odios regimul', a spus, vineri seara, şeful statului, la Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 noi, 2014
tadeus
Tariceanu
un comunist plantat de Iliescu la liberali care acum si-a dat arama pe fata

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ