Tăriceanu: USL reprezintă un echilibru foarte bun între politicile de centru-stânga şi de centru-dreapta

| 14 noi, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, vineri seară, că refacerea Uniunii Social Liberale - USL 2.0 este un proiect care reprezintă 'un echilibru foarte bun între politicile de centru-stânga şi cele de centru-dreapta', putând fi astfel 'cea mai bună soluţie pentru viitor'.

'Avem azi un candidat care are, de departe, prima şansă să devină preşedintele României, Victor Ponta, pentru care sperăm cu toţii că, peste două zile, va ajunge să fie preşedinte. (...) Acesta are nevoie, pentru a-şi duce la îndeplinire proiectul de Românie unită, de o forţă politică solidă în spatele lui. Am convenit să refacem USL având în minte faptul că şi la început proiectul s-a bazat pe nevoia într-o societate modernă de politici orientate către viaţă, să punem în valoare individul şi creativitatea lui, dar să nu neglijăm responsabilitatea socială', a spus Tăriceanu, vineri seară, la Parlament, unde s-a semnat declaraţia politică privind constituirea USL 2.0.

El a adăugat că, 'după ani lungi de certuri, dispute, tensiuni şi scandaluri politice, trebuie să deschidem un nou capitol care să însemne o Românie unită'.

'Noi trebuie să avem o majoritate puternică politică care să îl sprijine pe preşedinte şi care să ne permită ca angajamentele asumate în 2012 prin programul USL, de care n-am fost dezlegaţi de nimeni, (...) să fie duse la bun sfârşit pentru bunăstarea fiecăruia dintre cetăţeni. Pentru a reconstrui în România un stat de drept, instituţii solide în care cetăţenii să aibă încredere, o Justiţie echidistantă şi echilibrată este nevoie de un efort din partea noastră, un efort de armonizare a poziţiilor, un efort care presupune, pe alocuri, compromisuri şi sunt sigur că, prin experienţa pe care o avem, cu lecţiile pe care le-am învăţat, acest proiect este vital pentru noi şi va fi un proiect de succes', a spus Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ