Călin Popescu Tăriceanu: Majorarea impozitelor, o invenţie, o idee perversă a lui Iohannis

| 14 noi, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, arată că dacă va fi prim-ministru nu va majora cota unică şi consideră că 'zvonul' referitor la majorarea impozitelor pe clădiri în viitor este o 'invenţie', o 'idee perversă' a candidatului ACL, Klaus Iohannis.

'Vreau să precizez referitor la această măsură că este numai o invenţie. Consiliul Consultativ nu funcţionează pe lângă ministrul Bugetului. Consiliul Consultativ funcţionează pe lângă ministrul de Finanţe. Şi toată chestiunea aceasta mi se pare că este cusută cu aţă albă, nu are nicio noimă şi, atâta vreme cât voi fi eu prim-ministru, şi cred că voi fi, vă pot garanta că nu se pot majora asemenea taxe. Caut o explicaţie de ce acest zvon. Sigur că domnul Iohannis şi echipa lui de sfătuitori caută să inducă temeri, frici în ultimele zile de campanie, cu speranţa disperată de a produce o răsturnare a scorului. Aceasta este o motivaţie', a precizat Tăriceanu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că 'cealaltă motivaţie este mai perversă'.

'Mi-am adus aminte de câteva cuvinte foarte simpatice, care sună cam aşa: 'Rău ne-a fost cu 'der, di, das', dar mai rău cu 'davai ceas', de la Nistru pân' la Don, 'Davai ceas' 'davai palton', 'Davai ceas' 'davai moşie', 'haraşo, tovărăşie'. Vă daţi seama că, dacă îl întreb pe domnul Iohannis cine a spus chestia aceasta, habar n-are, vă aduceţi aminte de marele comic Constantin Tănase', a comentat Tăriceanu ironic.

El a adăugat că Iohannis a vorbit în campania electorală de creşteri de bugete - '6% nu ştiu unde, 6% dincolo'.

'Şi atunci trebuie să aibă de undeva de unde să acopere toate aceste cheltuieli şi o să spună: 'Păi, trebuie să majorăm nişte taxe, nu-i aşa? C-an Germania, nu? Nu vă daţi seama, dacă m-aţi ales, la ce v-aţi aşteptat, la taxe c-an Germania'. Deci, e această idee perversă, să vorbim acum de taxe, că vor să le mărească alţii, dar dacă eventual suntem aleşi le mărim noi, pentru că aşteptările de fapt nu aveau cum să fie altele', a mai comentat Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ