Mircea Roşca: Cer Camerei să mi se ridice imunitatea, sunt total nevinovat

| 18 noi, 2014

Liberalul Mircea Roşca a cerut marţi plenului Camerei Deputaţilor să-i ridice imunitatea, susţinând că este nevinovat şi 'o victimă a contextului politic'.

'Rămân consecvent şi nu m-a obligat nimeni şi nu mi-a cerut-o nimeni, fac politică de 16 ani în PNL şi nu o să permit niciodată nimănui să-mi dea vreodată un ordin şi să-mi spună ce să fac cu judecata mea şi cu decizia mea. Este o decizie personală şi o menţin în continuare. (...) Cer Camerei Deputaţilor să mi se ridice imunitatea, sunt total nevinovat, este o dramă ce mi se întâmplă şi din păcate sunt o victimă a contextului politic', a declarat Roşca în plen.

El a afirmat că este 'în stare de şoc' şi că nu există nicio probă care să-l incrimineze în dosarul în care este cercetat.

'Nu mă voi ascunde niciodată în spatele unei funcţii şi nu voi încerca să profit de calitatea de demnitar pentru a fugi de justiţie. Nu mă ascund în spatele imunităţii parlamentare, însă în două ore cât am putut să citesc dosarul, deşi ceilalţi colegi deputaţi au avut săptămâni întregi la dispoziţie, am constatat că oricare dintre noi poate fi la mâna unor delincvenţi ce regizează conversaţii în vederea obţinerii de consecinţe juridice. Mă declar pro votului ridicării imunităţii, dar el trebuie să justifice interesul ţării, al legii, al cetăţenilor, nu pentru a da satisfacţie unor infractori certaţi cu moralitatea', a spus Mircea Roşca.

Potrivit liberalului, deputaţii trebuie să fie un exemplu de legalitate şi transparenţă iar Parlamentul trebuie credibilizat prin votul responsabil al aleşilor în raport cu legea, nu în funcţie de contextul politic existent.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins marţi cele trei cereri ale ministrului Justiţiei care îl privesc pe deputatul PNL Mircea Roşca, de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare preventivă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ