Deputatul Mircea Roşca, la DNA: Nu am făcut trafic de influenţă, totul e ridicol

| 11 noi, 2014

Deputatul PNL Mircea Roşca a declarat marţi, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, unde a fost audiat timp de patru ore într-un dosar de corupţie, că "totul este ridicol".

"Nu am facut trafic deinfluenta. Am incredere ca lucrurile se vor termina asa cum trebuie. (...) La un moment dat se va face lumina si veti vedea ca totul este ridicol", a declarat Mircea Rosca.

Acesta a aratat ca a fost chemat la DNA pentru "o situatie de acum patru ani, cand eram un simplu consilier local", insa nu a dorit sa intre in detalii, aratand ca institutiile statului isi vor face treaba.

Avocatul acestuia a afirmat, la randul sau, ca nu crede ca procurorii vor declansa demersurile pentru solicitarea arestarii preventive a deputatului. "Cred cu mare certitudine ca nu se va proceda la asemenea masuri", a declarat avocatul lui Rosca raspunzand unei intrebari.

La sediul DNA Ploiesti a fost audiat timp de cateva ore si presedintele PNL Azuga, Gabriel Popescu.

Procurorii DNA Ploiesti au efectuat, marti, audieri intr-un dosar de corptie in care sunt implicati deputatul liberal Mircea Rosca si Gabriel Popescu, presedinte PNL Azuga.

Procurorii ar fi constatat ca Mircea Rosca, in calitate de vicepresedinte PNL Prahova, in 2011, ar fi pretins de la administratorul unei firme din Comarnic 20.000 euro pentru a-si exercita influenta asupra presedintelui din acea perioada PNL Azuga, Gabriel Popescu, si asupra celorlalti membri ai Consiliului Local, in vederea inlesnirii dobandirii unor terenuri pe raza localitatii.

Sursele citate au mentionat ca 5.000 euro ar fi primit efectiv Rosca, prin intermediul lui Gabriel Popescu, iar 11.000 euro au fost folositi in interesul formatiunii politice pe care o conducea de la nivel judetean.

De asemenea, tot prin intermediul lui Popescu, suma de 4.000 euro ar fi fost data in 2011 secretarului primariei Azuga, Diana Dumbrava, care era si presedinte al comisiilor de licitatie publica deschisa cu strigare, pentru vanzarea a doua suprafete de teren.

Banii i-ar fi fost dati pentru indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu. Actele respective vizau desfasurarea propriu-zisa a procedurii de achizitie si desemnarea castigatoare a aceleiasi firme din Comarnic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ