Călin Popescu Tăriceanu: Văd posibilă o scindare a PNL după alegeri

| 11 noi, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, la Târgovişte, într-o conferinţă de presă, că vede posibilă scindarea actualului PNL după alegerile prezidenţiale.

"Da. Eu văd posibilă o asemenea scindare pentru că nu toţi... de exemplu, la Senat există o majoritate de senatori care nu sunt de acord cu actuala linie a partidului, cu actuala poziţionare, care au venit şi mi-au spus, au stat de vorbă cu mine şi mi-au spus acest lucru. Mi-au spus că şi la Camera Deputaţilor la fel, e aceeaşi frământare', a afirmat Tăriceanu.

El a adăugat că primeşte semnale de la foştii colegi liberali, nemulţumiţi de modul cum sunt trataţi în PNL de democrat-liberali.

"Am început să primesc din ce în ce mai mult semnale, foarte mulţi colegi care vin şi îmi spun: ce ne facem, ăştia de la PDL ne-au încălecat, iau toate deciziile, trebuie după alegeri să facem un congres, noi. Care voi? Noi, PNL (...). Vrem să ne reunim, să ne reunificăm', a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

El a spus că unii dintre foştii colegi din PNL pot veni să se alăture noii construcţii politice PLR, însă 'acest lucru se va face într-o manieră selectivă'.

"Deci, în momentul acesta, într-adevăr îmi vin semnale foarte multe din partea unora care sunt în actualul PNL şi care au o frământare legată de convingerile lor politice, o frământare suplimentară, care s-a accentuat în ultima perioadă, îşi dau seama că partidul actual este orice, dar nu este un partid liberal, nici în profilul ideologic, dar nici în stilul în care este condus şi aşteaptă să treacă alegerile ca să începem discuţiile. Sigur că unii dintre ei pot să vină să ni se alăture. Dar acest lucru îl vom face într-o manieră selectivă, de la caz la caz', a afirmat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a aflat marţi în Dâmboviţa, unde a vizitat două societăţi comerciale din judeţ. El a fost însoţit de ministrul Muncii, Rovana Plumb, de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, de parlamentari şi autorităţi locale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ