CTP dezleagă misterul: de ce a câștigat Klaus Iohannis alegerile prezidențiale din România

| 18 noi, 2014

După mai multe reacții ale lui Cristian Tudor Popescu după alegeri, astăzi ne oferă, printr-un editorial Gândul, intitulat "Vântul fermecat", verdictul final pentru alegerile prezidențiale din 2014. În opinia lui, internetul a învins televiziunea, rețelele de socializare și comunicarea online fiind decisive pentru victoria lui Klaus Iohannis.

"Un vânt de jos în sus, care a ridicat bună parte din populaţia României la o palmă deasupra pământului şi a ţinut-o acolo câteva ore. De ajuns ca să schimbe soarta ţării.

Ce-i fermecat, nu trebuie explicat. Totuşi, voi încerca s-o fac, pentru că asta îmi cere meseria.

Legea lui Marx, Karl pe numele mic. Reformulată în termeni actuali, ea sună aşa: Saltul tehnologic produce schimbarea relaţiilor socio-umane. Naşte alte tipuri de om.

Citește și: Reacţia Andreei Esca după alegeri

Comunismul european s-a prăbuşit în anii `80 deoarece n-a ţinut seama de legea lui – ironia istoriei! – Marx: secera şi ciocanul au fost depăşite ca tehnologie. Societatea informaţională post industrială, având ca emblemă computerul, şi mai ales computerul personal, cerea alte relaţii sociale şi umane, bazate pe comunicare, pe circulaţia liberă a informaţiei, pe care dictatura comunismului industrial le interzicea.

Acum, tehnologia Facebook cuplată cu telefonul mobil produce uzura morală a televiziunii, depăşită ca mijloc de propagandă şi manipulare. Relaţiile instituite de reţelele sociale, bazate pe feedback şi comunicare instant între mase mari de oameni fac ineficientă propaganda neagră, alcătuită din minciuni şi dezinformări sfruntate practicată de televiziunile-ciomag ale lui Ponta.

Internetul învinge televiziunea. Tinerii crescuţi după `89, în noile medii informaţionale, sunt mult mai greu de prostit."

Citește continuarea pe gandul.info

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 noi, 2014
Liana
Trebuie sa stii ca nici pe noi nu ne prostesti! Ai spus destule minciuni si ai ponegrit pe nedrept pe cel ales cu ideile tale comuniste!
Am prins toata perioada comunista din Romania si nu prostesti tu nici generataia noastra nici cea de dupa Revolutie!
Si tu ca si preotii, ai intors-o la 180 de grade!
Ar trebui sa taci!
Ziceai de Iohannis ca n-are copii! Da! Dar el s-a ocupat de educatia copiilor altora!Si daca ai si nu te ocupi de ei nu-I mai rau?
30 noi, 2014
vally
Esti indoctrinat puternic ,vai de capul tau,atat cred ca stii sa stai toata ziua pe facekuku si in rest ai in cap doar taratze,,generatie de rahat ce sunteti cei care ati votat cu individul asta de YOHANIS,asta vreti sa continuati cu chiorul de basescu vad si clika lui corupta si o justitie aservita si corupta din cap pana in picioare,sunteti niste nenorociti ,putregaiul societatii,defapt romanii sunt niste curve,hoti,mincinosi si prefacuti asa in mare ...in locul vostru m as inpusca ca ce draq sa cautati voi printe cei totusi care au avut ceva in cap si au votat cu realitatea din ziua de azi, te iei tu de preoti nenorocitule sau de oameni de cultura sau etc care au vazut realitatea si au spus adevarul ce ar trebe sa votam ca sa iesim din mizeria basista..tu esti un gunoi si toti restu care va laudati pe facekuku asta....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ