Radu Mazăre: NU am declarat niciodată ferm că plec dacă nu iese Ponta preşedinte

| 18 noi, 2014

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a spus marţi că nu a declarat niciodată "ferm" că îşi va da demisia dacă Victor Ponta nu va fi ales preşedinte al României, dar că nu exclude posibilitatea să candideze la şefia PSD.

"Nu am declarat niciodată ferm că, dacă nu câştigă Ponta, plec. Am spus aşa: 'dacă lucrurile nu se schimbă în România şi voi fi în continuare un vânat al sistemului, mă gândesc să mă retrag'. Asta este o decizie pe care o iau eu personal sau o decizie pe care o iau cetăţenii în momentul votului. În niciun caz, nu este o decizie pe care o iau adversarii politici în numele meu (...) Să nu ne grăbim. Este o chestiune personală pe care o analizez şi la care mă gândesc", a declarat Mazăre, prezent marţi la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat un nou termen al procesului în care este acuzat de retrocedări ilegale.

El a recunoscut că doi colegi de partid de la Constanţa şi-au dat demisiile ca urmare a rezultatului slab al alegerilor prezidenţiale, însă a precizat că unul şi-a dat demisia "la supărare", iar celălalt a anunţat că îşi retrage demisia.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să demisioneze, Radu Mazăre a spus: "Nu ştiu să vă răspund la chestiunea asta acum referitoare la partid. Sunt în discuţii şi cu colegii mei şi cu prietenii mei de la Constanţa. De obicei, în momentul în care iau o decizie sau exprim un punct de vedere clar, să ştiţi că mă consult cu prietenii şi colegii mei de la Constanţa".

Mazăre a precizat că a fost ales primar de patru ori în Constanţa şi a început "să se obişnuiască" cu pierderea alegerilor prezidenţiale, deoarece cetăţenii din municipiu nu asociază administraţia locală cu votul la preşedinţie, deşi el şi-a dat "silinţa" la alegeri.

Întrebat dacă se gândeşte să candideze la preşedinţia PSD, Mazăre a răspuns: "Nu exclud nicio variantă".

De asemenea, întrebat ce aşteptări are de la noul preşedinte Klaus Iohannis, Radu Mazăre a spus: "Să normalizeze situaţia. Am spus că ţările în care mă simt cel mai bine sunt Germania şi Austria. Acolo sunt oameni serioşi (...) O să râdeţi, dar mătuşa mea este săsoaică, iar vărul meu este sas şi el. Mătuşa mea este activă în Forumul German din Constanţa şi sunt şi evanghelici, şi vorbesc şi germana".

În ceea ce priveşte procesul, Curtea de Apel a amânat dosarul pentru 16 decembrie, după ce instanţa a decis că este necesar să fie efectuată o expertiză geologică a terenurilor retrocedate de Radu Mazăre şi ceilalţi inculpaţi.

În sala de judecată a fost adus şi preşedintele suspendat al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, acesta fiind arestat într-un alt dosar.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Potrivit DNA, prin faptele săvârşite de cei 37 de inculpaţi s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ