Victor Ponta le-a cerut vicepremierilor Dragnea şi Oprea să ia măsurile aferente sezonului rece

| 18 noi, 2014

Meteorologii anunţă că vremea se răceşte semnificativ spre sfârşitul săptămânii, când sunt aşteptate din nou precipitaţii mixte, chiar ninsori în mare parte din ţară. În acest context, premierul Victor Ponta le-a cerut, marţi, vicepremierilor Liviu Dragnea, ministru al Administraţiei Publice, şi Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, să înceapă pregătirile pentru prevenirea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteo aşteptate.

"O să-i rog pe cei doi viceprim-miniştri, fiecare pe domeniul dânsului, să vă pregătiţi pentru situaţii de urgenţă, vreme rea, ce urmează. Suntem la sfârşit de noiembrie şi cred că trebuie să fim pregătiţi", a declarat premierul, în cadrul şedinţei de Guvern.

Meteorologii avertizează că în unele regiuni regimul termic se va situa sub mediile climatologice, precipitaţiile mixte vor fi prezente pe arii extinse după data de 17 noiembrie, iar ninsorile din 25 noiembrie.

Miercuri avem parte încă de temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă în cea mai mare parte a ţării, dar şi de multe precipitaţii. Cerul va fi mai mult noros şi plouă pe arii extinse, îndeosebi în est şi în sud, unde aşteptăm şi cantităţi mai însemnate, în Moldova şi în Bărăgan, local, vor fi peste 20..25 l pe mp şi, izolat, chiar 35...40 l mp. Mai ales în noaptea următoare în Carpaţii Orientali şi în masivele înalte din Meridionali ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Local, vântul e mai turbulent, iar maximele pleacă de la 4 grade în nordul Moldovei şi ajung la 16 grade în sud-est.

Miercuri e încă o idee mai cald decât ar fi normal, cu 12..13 grade după amiază în termometre. Cerul va fi noros şi temporar va ploua.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ