Ilie Sârbu: Şerban Nicolae apare când apar funcţiile şi dispare când pierdem funcţiile

| 18 noi, 2014

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, susţine că Şerban Nicolae "apare când apar funcţiile şi dispare când se pierd funcţiile".

"Nu domnul Şerban Nicolae (senator PSD - n.r.) e un lider al partidului care poate să pretindă pretenţii de genul acesta. El apare când apar funcţiile şi dispare când pierdem funcţiile", a spus, marţi, Sârbu, la Palatul Parlamentului.

Fiind întrebat dacă există un trend de cereri de demisii în partid, acesta a spus că nu a auzit de aşa ceva.

"Eu nu am auzit de trendul acesta. Eu îl invit pe domnul Şerban Nicolae să facă lucrul acesta la Timişoara (să îi ceară demisia - n.r.) într-o şedinţă sau adunare generală cu toţi membrii de acolo, primarii şi cu ceilalţi să vedem ce le-ar explica când s-a referit la mine. (...) Să facem o analiză să vedem de ce s-a întors un rezultat pe care nu-l estima nimeni, niciun analist, niciun sociolog. Probabil asta trebuie să aflăm ca data viitoare când vom fi confruntaţi, că e 2016, că va fi mai târziu, să ştim exact ce am greşit acum", a mai afirmat liderul PSD din Senat.

În ce priveşte pierderea alegerilor, Sârbu a precizat că nu îşi dă seama unde s-a greşit.

"Nu-mi dau seama. Ar fi putut să fi plecat de la situaţia din diaspora care a aprins, cum s-ar zice, fitilul, şi, după aceea, s-a produs explozia, pot să fie şi alte cauze interne, nu ştiu. E greu să faci aprecieri când au fost 10 procente în faţă. Nimeni nu s-a aşteptat la o răsturnare de genul acesta. A fost o excepţie de la toate regulile. Acum să începem noi să dăm jos pe unul, pe altul, că nu îmi place mie de ochii cuiva ? (...) Când venea la mine să mă roage (Şerban Nicolae - n.r.) să-i dau anumite funcţii, nu a zis: Dar tu nu eşti social-democrat ! Ei vorbesc de social, de situaţia partidului, dar fiecare are un conflict cu celălalt şi Şova cu Liviu Dragnea. Acum, asta e firesc să facem noi ? Guvernul face, nu se uită la noi şi nici la ei. În Parlament, avem alte probleme de rezolvat", a explicat Ilie Sârbu.

Senatorul PSD Şerban Nicolae consideră, într-o scrisoare deschisă către social-democraţii transilvăneni, publicată marţi pe pagina sa de facebook, că locul lui Ioan Rus şi al lui Ilie Sârbu "nu e în Partidul Social Democrat".

"Cei care au monopolizat, de ani buni, reprezentarea stângii, a Partidului Social Democrat în Transilvania, au fost definiţi, în opinia publică, cu formula 'grupul de la Cluj'. Dacă era o formulă de succes, era în regulă. Dar nu e şi n-a fost niciodată. Ce a început cu o ticăloşie - atacarea din interior, încă de la sfârşitul lui 2004, a lui Ion Iliescu - nu putea continua altfel. Acest grup n-a produs nimic bun pentru pentru stânga românescă ori pentru partid. (...)Vă scriu pentru a vă cere, public, să vă luaţi în propriile mâini identitatea şi demnitatea. Ştiu cu cine vorbesc şi ştiu ce vă cer. Locul lui Ioan Rus şi al lui Ilie Sârbu nu e în Partidul Social Democrat. Ei nu sunt de stânga şi nu pot reprezenta vreodată social - democraţia transilvăneană".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ