Victor Ponta, tânărul care s-a mândrit cu România în lume

| 18 noi, 2014

Victor Ponta este omul politic care a crescut bugetele instituțiilor din Justiție, a DNA, care a avut maturitatea necesară să susțină în Guvern și în Parlament justiția prin facilitarea procedurilor birocratice.

Victor Ponta este un om de stat care s-a prezentat întotdeauna în fața românilor cu ceva concret. În ultimii doi ani și jumătate în care a condus Guvernul, foarte rar a existat o săptămână în care prim-ministrul să nu anunțe o nouă măsură socială avantajoasă pentru români, un rezultat economic foarte bun ori o vizită externă de anvergură.

La doar 42 de ani, omul politic Victor Ponta a avut curajul de a înfrunta posibilitatea că va pierde alegerile prezidențiale. Pe parcursul campaniei electorale, acesta a încercat să le explice românilor viziunea sa despre o Românie unită și puternică, o Românie cu un rol important în Uniunea Europeană, un pol tehnologic și energetic regional, fratele mai mare al Republicii Moldova.

Ce a realizat prim-ministrul în ultimii ani în domeniul politicii externe este absolut remarcabil. Zeci de vizite în unele dintre cele mai importante țări din lume, întâlniri diplomatice cu Barack Obama, Joe Biden, Francois Hollande, Angela Merkel, Martin Schulz, Benjamin Netanyahu, Matteo Renzi, Tony Blair și mulți, mulți alții. S-a lăudat că este român față de Arnold Schwartzenegger, a discutat economie cu Joseph Stiglitz, a realizat împreună cu Recep Tayyip Erdogan un moment împăcare istorică privind soarta lui Constantin Brâncoveanu. A făcut toate aceste lucruri, după care a fost singurul lider român care ne-a reprezentat țara la Adunarea Generală a ONU.

Victor Ponta este omul politic care a crescut bugetele instituțiilor din Justiție, a DNA, care a avut maturitatea necesară să susțină în Guvern și în Parlament justiția prin facilitarea procedurilor birocratice. Chiar dacă de unii oameni nu s-a dezis, nici nu a făcut ceva ca să îi protejeze.

Tânărul social-democrat a fost cel care a fost de la început și până în prezent alături de românii care au crezut în USL, a fost cel care s-a luptat până la final să scape România de Traian Băsescu și care a reparat toate prostiile pe care le-au făcut cei din guvernul Boc prin aplicarea măsurilor de austeritate care aproape au distrus România. Este cel care a adus țara pe primul loc în topul celor mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană.

Victor Ponta a ajutat românii – acest fapt nu poate fi contestat. Atât pe cei care aveau nevoie de pensii și salarii mai mari ori de locuri de muncă, care doreau ca mâncarea din România să nu mai fie atât de scumpă, cât și pe cei care au avut nevoie de sprijin fiscal din partea statului pentru companiile pe care le conduc. „Prim-ministrul social-democrat al Guvernului care a luat cele mai multe măsuri liberale” pare a fi acum o descriere potrivită.

Mai mult, Victor Ponta a reprezentat românii. I-a încurajat să fie mândri de țara lor, de potențialul lor, de realizările lor. A susținut în mod constant sportivii și olimpicii, i-a premiat și i-a încurajat să creadă că își pot construi un viitor și în România. A fost alături de ei pentru că nimeni nu a fost până acum.

Dar a pierdut alegerile prezidențiale, iar consecințele derivate de aici trebuie înfruntate și acceptate. Este păcat că România nu se poate bucura astăzi de un președinte competent, cu un bagaj vast de cunoștințe și cu foarte mulți prieteni pe plan extern. Dar viața din țara noastră merge înainte, iar concluziie se trag în câțiva ani, nu câteva zile.

Victor Ponta este un tânăr curajos, care a încercat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 noi, 2014
cantautor
La doar 42 de ani, omul politic Victor Ponta a avut curajul de a înfrunta posibilitatea că va pierde alegerile prezidențiale
exceptionala zicere...pupam in fund din toate ipostazele
psdistii sunt in extaz
unii dintre ei
ceilalti il asteapta pe curajos sa-l ia la intrebari
18 noi, 2014
Matt
Re: Ponta
Asa cum este normal, un om cu o adevarata experienta in viata, duce si in politica talentul si abilitatile sale.
Din pacate, dl. Ponta NU are resursele necesare, nu a dovedit NIMIC in activitatea profesionala, este un om politic impostor si poleit cu discurs communist (talk, talk and talk, but no results). Pozele facute in compania unor lideri, sint oferite doar de minimum request oferit de standard-le diplomatice. In spatele acestor poze, nimic concret !
Wake up Romania, asa cum at-I facut acum citeva zile.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ