După 30 de zile de nori și ploaie, SOARELE a ieșit în București!

| 12 dec, 2014

Ziua de vineri ne-aduce ceata si nori de nivel jos in zonele de campie, soare si precipitatii foarte putine in rest. Maximele termice ajung in intervalul 2 - 9 grade Celsius.

In Dobrogea si in Baragan norii vor fi numerosi, dar e posibil sa zarim si soarele pentru scurte momente. La malul marii ar putea sa cada cativa stropi de ploaie, iar dupa pranz se vor inregistra 5 - 6 grade Celsius.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei dimineata este ceata si nebulozitate joasa, iar daca ceata se risipeste vom avea vreme buna si in jur de 6 grade in termometre.

In jumatatea nordica a Moldovei norii se risipesc, asa ca perioadele cu soare vor domina ziua. Doar in regiunile de munte va mai fulgui trecator si tot la munte, pe creste vantul va sufla cu putere. Se incalzeste simtitor fata de joi: maximele ajung la 6 - 7 grade Celsius.

In judetele Neamt, Vrancea, Galati, Bacau,Vaslui si Botosani pana la ora 12 avem cod galben de ceata densa. Vizibilitate scazuta local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

In nordul Transilvaniei si in Maramures norii se aduna din cand in cand si vor mai lasa ceva precipitatii slabe, dar pe suprafete restranse. Vantul nu va pune probleme, iar maximele se vor opri la valori de 4 - 5 grade.

In vestul tarii ziua a inceput cu ceata, dar mai apoi se va arata soarele si temperaturile vor urca pana la 6 grade Celsius. Precipitatiile lipsesc din prognoza si vantul sufla cel mult moderat.

In centrul Romaniei vor fi multi nori si conditii de lapovita sau fulguiala pe partea estica. Vreme buna si temperaturi mai ridicate in vest. Peste noapte in depresiuni se instaleaza gerul si temperaturile coboara pana la -12 grade.

Sud-vestul tarii va avea parte de o zi placuta, cu nori putini si fara precipitatii. Dimineata e posibil sa apara ceata din loc in loc, iar maximele vor ajunge 8 - 9 grade Celsius.

In sudul tarii ceata va domina prima parte a zilei in zonele joase, in timp ce in regiunile deluroase vom avea timp frumos si temperaturi maricele, de 8 - 9 grade

In Bucuresti vom avea ceata si nebulozitate joasa in primele ore ale zilei, dupa care vremea va deveni frumoasa. Maxima prognozata este de 7-8 grade. Maine dimineata se vor inregistra -3 grade. Tendinta presiunii atmosferice este de crestere.

In zona de munte se mai anunta unele innorari si fulguieli izolate in Carpatii Orientali. Vantul va sufla cu putere pe creste, unde poate depasi 50 de kilometri pe ora si va spulbera zapada deja depusa. Temperaturile cresc usor in Carpatii Occidentali. In rest vor fi comparabile cu cele de joi.

Sambata, pe timpul zilei, nu sunt precipitatii, dar noaptea va ploua slab in nord-vest. Duminica si luni sunt anuntate cateva ploi slabe in nordul si nord-vestul tarii. In cursul diminetilor si al noptilor in zonele joase va fi ceata. Temperaturile cresc usor si vremea devine calda pentru aceasta perioada in vestul tarii, la deal si la munte.

Tag-uri: meteo, vreme
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ