Cum va fi VREMEA la sfârşitul săptămânii

| 03 dec, 2014

Odată cu începutul lunii decembrie iarna pare să îşi fi intrat serios în rol.

JOI în sudul şi estul ţării vremea ramane ceva mai rece decat in mod normal la inceput de decembrie, înnorările vor persista, iar ploile vor fi prezente pe arii extinse în Dobrogea şi Muntenia, unde izolat se aduna mai mult de 15...20 l/mp. Ploua si in Oltenia, insa numai la nivel local, in timp ce la munte si in Moldova se asteapta preicpitatii mixte. Abia in noaptea urmatoare ploile pot sa se transforme în lapoviţã şi trecãtor ninsoare şi în nordul Munteniei. Dar in regiunile intracarpatice vremea va fi în general frumoasã, cu temperaturi mai generoase decat normele perioadei si doar putina ceata ion zori; aici va fi soare si doar in sudul si estul Transilvanaiei izolat apar nori purtatori de cativa stropi de ploaie. Prin urmare, poleiul isi face din nou apatritia, dar numai pe alocuri, prin Moldova, estul Transilvaniei şi zona de munte. Iar vantul inca sufl alert prin extremitatea sudicã a Banatului, ca si la munte. In aceaste conditii, temperaturile maxime pornesc de la -2...-1 grad local în Moldova şi ating 10...12 grade mult mai placute, prin zonele deluroase din vest.

În Bucuresti, vremea rămâne inchisa si mai rece decat ar trebui la aceasta data, norii acopera cerul si ploua aproape pe toto parcursul zilei. Vantul insa nu face excese, dar maxima zilei abia atinge 1...2 grade la amiaza.

VINERI, în vestul, nord-vestul si centrul tarii vremea ramane ceva mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, insa in rest temerpaturile se mentin mai scazute. Dar soarele doar prin Maramures si Crisana se arata mai generos, in restul teritoriului predomina norii, si precipitatiile nu lipsesc. Vor fi mai ales ploi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea si pe alocuri in Banat si estul Transilvaniei, iar în Moldova şi la munte preicpitatiile miste depun iarasi polei. Vântul inca sufla viguros in sudul Banatului şi pe crestele montane, iar la pranz nu vor fi mai mult de -2 grade în cateva localitati din Moldova, in timp ce in Dealurile de Vest se ating 11...12 grade.

În Bucureşti, vremea va fi tot mohorata si rece. Norii persista si lasa din cand in cand preicpatii, mai ales ploi, dar fara vant prea alert, si la pranz nu vor fi mai mult de 1...2 grade in termometre.

SAMBATA predomina vremea inchisa, iar precipitatiile se extind si cuprind treptat intreaga tara. Vor fi mai ales ploi, exceptand Moldova si zona montana, unde apar si lapovite sau ninsori. Izolat inca mai sunt conditii de polei, dar macar vantul se linisteste in toate regiunile. Iar la pranz va fi chiar mai cald decat ar fi normal, indeosebi prin vest, unde se ating 11 grade, pornind de la 1...2 grade in Molodva. Cu ceata pe alocuri in zori.

În Bucuresti, vremea nu va fi prea prietenoasă. Deşi termometrele mai castiga cateva grade, aproximativ 4 se aduna pana la amiaza, insa norii nu lasa sa treaca nicio raza de soare si din cand in cand ploua, dar fara vant agitat.

Nici duminica vremea nu se indreapta, precipitatiile sunt in continuare prezente in toata tara, ploua in majoritatea regiunilor si doar in Moldova, unde ramane ceva mai rece decat ar fi normal, ca si la munte, la inceputul zilei se asteapta preicpitatii mixte, apoi mai ales ninsori. Izolat inca se depune polei, dar macar vantul ramne destul de linistit. Iar maximele vor fi intre -1 şi 10 grade la scara intregii tari. iar pentru primele zile din saptamana care urmeaza contam pe temepaturi normale pentru prima decada a lunii decembrie, iar precipitaţiile sunt de interes mai ales luni si cu precadere in jumãtatea de nord a ţãrii, apoi acestea mai apar doar trecãtor, din loc in loc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ