PROFEȚIILE lui Mircea Cărtărescu. Ce spunea în 2010 despre Klaus Iohannis

| 18 noi, 2014

Scriitorul Mircea Cărtărescu este unul dintre cei odată numiți ”intelectualii lui Băsescu” pe care premierul Victor Ponta nu i-a avut de partea lui în această campanie electorală.

Opozant fervent al guvernului de stânga, Cărtărescu a avut, în 2010, o revelație. Într-un editorial publicat în Evenimentul zilei, acesta i-a ”prezis” lui Klaus Iohannis un viitor la Cotroceni.

Mai mult decât atât, Cărtărescu vorbea, în urmă cu patru ani, despre o ”mișcare care să-l propulseze pe primarul Sibiului în fruntea țării”, anticipând, se pare, toată euforia prezidențială care a cuprins Facebook-ul în ultima săptămână și care a contribui evident la creșterea în popularitate a candidatului Klaus Iohannis.

”Dacă mă-ntrebați pe cine doresc ca președinte al țării mele dintre ei, răspund asemenea Cetățeanului turmentat: eu nu poftesc pe nimeni. Dar, orice-am pofti noi, unul dintre ei tot trebuie să se aleagă. De fapt, să vă spun pe cine poftesc eu cu adevărat. Eu îl poftesc pe Klaus Johannis, cel care-a transformat Sibiul într-un oraș demn de Tirol sau Bavaria. Cred sincer că după regele Carol, numai un alt neamț ne mai poate scutura nițel din veșnica noastră boicotare a istoriei. Și mi-ar plăcea nespus să apară o mișcare care să-l propulseze pe primarul Sibiului în fruntea țării măcar la următoarele alegeri”, a scris Mircea Cărtărescu în 2010, potrivit libertatea.ro.

Citește și: Cum a reacționat Mircea Cărtărescu la victoria lui Iohannis. Mesajul său plin de EMOȚIE

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ