Economica.net: Ce aşteptări au investitorii nemţi din România de la Klaus Iohannis

| 18 noi, 2014

Reprezentanţii mediului de afaceri german din România văd în schimbarea de la Cotroceni o oportunitate pentru a aduce şi mai mulţi bani pe plan local.

Comunitatea oamenilor de afaceri germani din România vede în mod evident cu ochi buni alegerea lui Klaus Iohannis la preşedinţia României. Aşteptările lor sunt însă pe măsură şi solicită noului preşedinte măsuri fiscare de natură să încurajeze investiţiile, scrie ECONOMICA.net.

"Cred că marea majoritate a investitorilor germani au întâmpinat cu bucurie alegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte al României. Aşteptările faţă de noul preşedinte Klaus Iohannis sunt mari: Aşteptăm prin intermediul lui o îmbunătăţire a imaginii României în străinătate, ceea ce va aduce avantaje întregii populaţii din România. Acest lucru va fi important pentru relaţia economică a ambelor ţări. Acele întreprinderi care până acum nu au fost hotărâte, vor privi, să sperăm, această schimbare ca o ocazie de a investi în România", a declarat pentru ECONOMICA.NET Ludger Thol, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania, asociație pe care o conduce din 2010.

Vor investi și IMM-urile


"Mesajele pe care le-am primit sunt extrem de pozitive. Am fost sunat de oameni de afaceri, de Camerele de Comerț din Landuri și oameni politici cu poziții importante în Germania. Dar trebuie să vedem ce se întâmplă și în ceea ce îi privește pe guvernanți, a declarat pentru ECONOMICA.NET președintele Asociaţiei economice germano-Române D.R.W.- Arad , Manfred Engelmann. Acesta crede că se vor produce schimbări vizavi de poziția guvernelor Germaniei, Austriei, Olandei față de țara noastră. "Cred că va exista o mai mare încredere a IMM-urilor din aceste state să investească în România. Aceste firme sunt mult mai precaute, dar sunt convins că această schimbare le va da un avânt de a investi în România, în special în domeniul rural", mai spune președintele D.R.W, potrivit căruia, de interes pentru investitori sunt și stațiunile balneoclimaterice și industria de wellness.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 noi, 2014
alessa
Ponta sa-si dea demisia!Doar asa vom putea avea o tara demna.
18 noi, 2014
alessa
Ponta sa-si dea demisia ! Doar asa vom putea o tara demna.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ