Mircea Cărtărescu, implicat fără voia lui într-un ADEVĂRAT SCANDAL

| 20 apr, 22:43

Mircea Cărtărescu este implicat într-un "scandal virtual" de proporţii. Scriitorul a împânzit reţetele de socializare cu păţania sa, făcută publică de internautul Dani Sandu pe pagina personală de Facebook. Bărbatul povesteşte cum Mircea Cărtărescu a provocat un ambuteiaj după ce şi-a oprit autoturismul, un Audi Q5, pe prima bandă a Şoselei Ştefan cel Mare.

"Coloana pe Stefan cel Mare pentru ca un Q5 oprise pe prima banda. Soferul astepta pe cineva, nerabdator, suficient de aproape de masina incat sa poata demara daca soseste Politia si suficient de departe incat sa aiba plausible deniability. Pe masura ce ma apropiam, individul parea tot mai cunoscut, pana cand am ajuns la 4-5 masini de el si l-am recunoscut pe Mircea Cartarescu.

Brusc, mi-am amintit cateva din faimoasele sale editoriale despre cat de mojici sunt soferii din Romania. Era un editorial chiar fascinant in care MC recunostea ca ii este frica de depasiri in Romania, tocmai pentru ca orice "lumpen" ametit ii poate pune in pericol viata printr-o manevra periculoasa. Ma rog, sa nu discutam termenul de lumpen, care teoretic inseamna declasat social pe motiv de saracie. Or, saracie cu masina mai greu as fi spus. Domnul Cartarescu este poet, totusi.

Cu toate gandurile astea in minte, ma incrunt din ce in ce mai tare pe masura ce ajung mai aproape de el. Masina din fata mea, o Solenza cam veche, care probabil se potrivea descrierii de "lumpen", se taraie inainte. Soferul incetineste, lasa geamul jos si spune tare: "Sper ca nu asteptati Nobelul aici, ca probabil mai dureaza". MC il fixeaza o secunda, apoi se preface ca n-a auzit si se retrage complet pe trotuar.

Eu ridic geamul usor rusinat. Si daca as fi incercat sa spun ceva, tot n-ar fi iesit asa de aproape de justitia divina.", scrie Dani Sandu pe Facebook.

Citeşte şi: Cărtărescu, DECEPŢIONAT de preşedintele Iohannis. Mesajul DUR pe care i-l transmite

După ce povestea a fost viralizată în mediul online, și Mircea Cărtărescu a postat un mesaj pe Facebook, prin care se apără.

"Iata-ma si sofer nesimtit. In 23 de ani de cand am carnet, am avut un singur caz de forta majora, in care am fost silit sa opresc, un minut, cu lumini de avarie, pe prima banda a unei sosele. A fost acum trei zile. Nu am parasit nici o clipa automobilul. Imediat cum am putut, l-am parcat in spatele blocului. Totul a durat cel mult un minut. S-a gasit cineva care sa faca o postare halucinanta, in care elementele incriminante majore erau marca masinii mele si premiul la care, dupa informatiile lui, as candida. Nu stiu daca prostia genereaza rautate sau invers - mai curand una se alimenteaza din alta in cerc continuu. Trist este ca s-au gasit, din nou, oameni care sa raspandeasca aceasta instigare pura, cu pofta de scandal si murdarire care ne caracterizeaza in ultimul timp. Care dintre ei n-a fost in situatia aceasta macar o data de cand conduce masina (pana, accident, un om caruia i se face rau la volan etc.; am martori ca am trecut, acum trei zile, printr-o astfel de situatie)? Cine nu a stat macar o data, disperat, cu telefonul la ureche, asteptand ajutor? Dar trebuie sa ai si putina imaginatie si buna-credinta ca sa iei in seama si variantele astea. Nu sunt singurul care trebuie sa suporte permanent lucruri de felul asta. Toate persoanele cat de cat publice au devenit victimele unor astfel de troli, si vor fi tot mai des, pe masura ce nivelul nostru de civilizatie scade.", a scris Mircea Cărtărescu.

Citeşte şi: Cu cine îl compară Mircea Cărtărescu pe Iohannis: "O CATASTROFĂ"

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 apr, 14:30
taselgh
O rusine !
Ca sa nu uitam cine e omul asta si cat tupeu are, cum duce el minciuna si manipularea porceasca la rang de "analiza", "editorial", si alte alea.

Uitati ce scria Căcărtărescu in 2012, inainte de alegeri:
"om ajunge să vedem în golirea Pieţei Universităţii, în chemarea minerilor, în acapararea bucată cu bucată a României nişte fleacuri istorice demne de a fi uitate. Vom trăi un asalt al urangutanilor asupra României, şi nimeni nu le va putea sta împotrivă."
"de-acum în trei ani nu vom mai fi nici membri UE, nici membri NATO."

De aici: http://www.evz.ro/SENATUL-EVZ-Apocalipsa-acum-1007612.html
Sau aici: http://www.revista22.ro/articol.php?id=18850 .

Pe bune, omul asta mai e bagat in seama ?!?!? E JENANT, e RUSINOS !!!
21 apr, 09:49
MARIA
Furtuna gandirii pozitive
Singura calitate de care ai nevoie pentru a reusi : PUTEREA MENTALA. Asta scrie celebrul Bob Proctor in cartea "Te ai nascut bogat". Cautam urgent, colaboratori care vor sa castige bani in timpul liber,intr-un proiect unic la nivel mondial. Incheiem contract de comision. Pentru detalii,trimiteti mesajul" PROIECT " la adresa: [email protected]
21 apr, 01:53
Ciprian Birtea
A oprit pe banda 1?!?
Dar nu înțeleg: care e problema cu banda 1? E oprirea pe banda 1 interzisă? Eu știam că pe majoritatea bulevardelor e permisă, dar nu contrazic pentru că nu stau să învăț pe de rost unde e permisă oprirea și unde nu.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ