Cărtărescu, DECEPŢIONAT de preşedintele Iohannis. Mesajul DUR pe care i-l transmite

| 16 feb, 12:41

"Nu l-am votat pe preşedintele Iohannis ca să tacă, ci să facă". Acesta este mesajul postat de Mircea Cărtărescu pe o pagină de socializare după ce senatorii au votat împotriva începerii urmării penale a senatorului Varujan Vosganian.

Scriitorul este profund dezamăgit de noul preşedinte, care nu a luat o atitudine fermă în cazul Vosganian şi susţine că USL trăieşte în continuare, PSD şi PNL fiind făcuţi din acelaşi aluat.

"USL trăiește. Vara lui 2012 dă roade azi. Nu l-am votat pe președintele Iohannis ca să tacă, ci ca să facă", a scris Mircea Cărtărescu pe Facebook.

Varujan Vosganian a scăpat a doua oară de urmărirea penală, Senatul respingând cererea procurorilor DIICOT  în dosarul Romgaz. Fostul ministru al Economiei este acuzat de abuz în serviciu şi complicitate la delapidare. Senatorul liberal a creat o adevărată scenetă în plen: în timpul pledoariei finale în care îşi susţinea nevinovăţia, Vosganian a reuşit sa-i înduioşeze pe senatori cu câteva lacrimi pe obraz.

Citeşte şi: Cum a reacționat Mircea Cărtărescu la victoria lui Iohannis. Mesajul său plin de EMOȚIE

Reacţia lui Klaus Iohannis a fost una blândă în acest caz. Preşedintele a punctat pe Facebook că senatorii nu au înţeles "necesitatea schimbării" şi că trebuie respectată legea, "indiferent de funcţie":

"Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze solicitarea DIICOT de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului. În fața justiției, nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție".

Cărtărescu a opinat că preşedintele Iohannis trebuie "să pună piciorul în prag" şi să profite de moştenirea lăsată de Traian Băsescu, "justiţia independentă".

"Lupta ESTE inegală, a fost motivul pentru care nici Băsescu n-a câștigat-o, dar el măcar i-a transmis lui Iohannis un instrument neprețuit: o justiție independentă. Actualul președinte trebuie sa puna piciorul in prag: pe cine nu lași să moară, nu te lasa sa traiești", a adăugat scriitorul într-un comentariu la postarea de mai sus.

Citeşte şi: Marea păcăleală cu demisia lui Vosganian din PNL

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 feb, 10:29
Curiosu'
Cartarescu,
Cat de legal si mai ales moral este sa fi sprijinit de ani de zile preferential cu bani de la guvern poate, poate vei lua premiu Nobel ? De ce tu si numai tu ? Cine a hotarat ca numai Cartarescu , si nu Vosganian de exemplu, este demn de a fi sustinut ? N-ar fi rau sa-ti aminteasca cineva cu ce sume colosale a obladuit Vosganian in mandatul de ministru al Finantelor Uniunea Scriitorilor !
16 feb, 20:03
miky
Cartarescu...ramai doar un popandau besist...indifertent de cartile tale,calitatea umana iti lipseste....
16 feb, 15:25
ion ion
Domnule Cartarescu toata lumea trebuie sa respecte legea .VOTUL in Romania la alegerile Prezidentiale este SECRET dumneavostra a-ti incalcat legea si a--ti spus cu cine a-ti VOTAT .Obsrv cu stupoare cum exercitati presiuni asupra PRESEDINTELUI pentru a infaptui niste lucruri care le doriti DVS dar in numele cui faceti aceste presiuni? Faceti parte din vreun partid organizatie ONG societate civila? nu sigur santeti scriitor da dar scriitorii si intelectualii romani au sprijinit COMUNISMUL nu mai faceti pe zmeul prin puparea BASESCULUI va-ti decredibilizat voi nu intelegeti ca in tara asta legea trebuie sa primeze nu visele unui coate goale oarecare ,na ca iesi o rima .CERETI scuze poporului ca a-ti incalcat legea .
16 feb, 19:16
Vlad
Cartarescu
Analfabetule, cine te-a invatat sa scrii a-ti. va-ti, sa incepi fraze cu litera mica, etc.,etc. Mai ai si neobrazarea sa te iei de Cartarescu ! Apropo, cum ai scrie m-ati ? Mat ????
16 feb, 13:17
MOROMETE
Cartarescu-Iohannis
Nu mai inteleg nimic cum e cu democratia asta. De ce sa impuna Iohannis, Cartarescu, Ponta si alti zmei, cum sa voteze Senatul intr-o problema care il priveste pe senat si nu pe altii de pe langa. In acest sens si eu, Moromete, votantul, pot cere sa fie inculpat tot guvernul care a adoptat documentul cu privire la afacerea Romgaz.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ