Marea păcăleală cu demisia lui Vosganian din PNL

| 16 feb, 09:02

PNL a încearcat să şteargă cu buretele gafa de joi, atunci când l-au scăpat pe Varujan Vosganian de urmărirea penală, forţând demisia acestui din partid. Alina Gorghiu le-a transmis senatorilor liberali că i-a cerut demisia lui Varujan Vosganian, arătând că, în cazul în care acest lucru nu se va produce, va propune excluderea acestuia din partid.

De asemenea, mai mulţi lideri ai PNL, precum Marius Nicoară, Nicolae Robu sau Raluca Turcan au criticat faptul că, din cauza celor întâmplate joi, imaginea partidului are de suferit, susţinând solicitarea de demisie din partea Alinei Gorghiu. Astfel, pe tot parcursul zilei de vineri, liberalii au ieşit cu declaraţii prin care au reuşit să pună presiune pe Vosganian, până în momentul în care acesta şi-a anunţat demisia pe blogul personal. Practic, asistăm la un joc de imagine din partea unui PNL care vrea să lase impresia că este aceea că ceea ce s-a întâmplat în 12 februarie reprezintă un accident.

Ieşirea coordonată a liberalilor este în fapt doar un joc de imagine, deoarece prin demisia lui Vosganian nu se rezolva nimic, cererea DIICOT tot respinsă rămâne, ceea ce denotă o mare ipocrizie din partea PNL, care, pe de o parte se poziţionează drept protectorul statului de drept şi apărător al independenţei Justiţiei, dar, pe de altă parte, nu face decât să perpetueze acelaşi tip de comportament deviant în raport cu socitările venite din partea procurorilor. Marea păcăleală cu demisia lui Vosganian din PNL nu este decât un răspuns natural la presiunea publică şi la cea media, care a pus presiune pe liberali să se delimiteze de Vosganian. Pe de altă parte, jocul practicat de către PNL poate fi considerat şi o măsură de prevenire a deteriorării relaţiei cu Preşedintele Klaus Iohannis, care şi-a criticat în termeni duri foştilor colegi pentru votul de joi.

Citeşte şi: ALINA GORGHIU, reacţie după demisia lui Varujan Vosganian

Demisia lui Varujan Vosganian nu rezolva nimic în actualul context, având în vedere că acesta nu numai că a scăpat de urmărirea penală, dar şi-a păstrat şi funcţia de senator. Iţele planului PNL nu sunt greu de descâlcit – chiar dacă liberalii au riscat scăpându-l pe Vosganian, iar acum încerca să-şi spele păcatele prin demisia acestuia din partid, fostul liberal reprezintă în continuare un vot pentru PNL în cadrul Senatului, valoros în contextul în care liberalii încerca să formeze majoritate în Parlament.

Cu toate că, pentru moment, Varujan Vosganian a scăpat de mâna legii, acesta nu se află într-o situaţie tocmai roz. Potrivit raportului Curţii de Conturi pe 2013, există mai multe neregulile grave din perioada în care Vosganian era ministru, iar una dintre acestea este efectuarea repetată a unor plăti pentru finanţarea ilegală a unor firme în vederea participării lor la o serie de târguri internaţionale. Pe de altă parte, Agenţia naţională de Intergritate (ANI) s-a autosesizat în cazul lui Varujan Vosganian, în cazul senatorului existând suspiciuni de avere nedeclarată şi fals în declaraţii.

Citeşte şi: ATAC vehement la Iohannis. Tăriceanu răspunde criticilor aduse în cazul VOSGANIAN

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 feb, 10:52
dan slugarescu
teoria doctorului in drept...azi mai e valabila?
In vara anului trecut, premierul Victor Ponta cerea demisia lui Traian Basescu de la Cotroceni, dupa ce fratele presedintelui intrase in atentia procurorilor. Prin demisie, spunea Victor Ponta, ar apara ideea independentei Justitiei in cazul fratelui sau, Mircea Basescu, si a familiei lui Bercea Mondialu.

"Cred ca presedintele Romaniei si nu doar al Romaniei, ci orice presedinte dintr-o tara europeana, in fata unei asemenea situatii, tocmai pentru a nu arunca o umbra de indoiala asupra activitatii Justitiei, ar trebui sa demisioneze imediat", declara Ponta, in iunie 2014.
17 feb, 09:20
Raul Cata
Oferta de lucru de acasa
Bine te-am găsit !
Numele meu este Raul Căta şi doresc să citeşti anunţul de mai jos :
În primul rând, ţin să te anunţ că avem nevoie de operatori calculator pentru publicare anunţuri.
Să ştii că se lucrează comod de acasă aproximativ 2-3 ore pe zi.
SE CER URMĂTOARELE :
- Seriozitate.
- Răbdare.
- Voinţă .
- Cunoştinte minime PC.
- Necesar un calculator.
- Conexiune la Internet.
ATENŢIE ! Doresc să ştii că nu este necesară niciun fel de experienţă.
Eu iţi voi oferi Instruirea GRATUITĂ oferită sub forma unor lecţii prin e-mail.
Dumneavoastră veţi trece mai întai prin instruire apoi, dacă doriţi, o sa începeţi să lucraţi.
Programul de lucru este flexibil şi este la alegerea fiecăruia.
ATENŢIE !
În al doilea lucru, vă anunţ de pe acum că se face un contract de muncă care este LEGAL !!
Ţin să menţionez că acest proiect vizează piaţa americană a cărţilor electronice(e-book).
Pentru alte detalii, VĂ ROG , să mă contacţati la adresa mea de email :
[email protected]
OFERIM şi SOLICITĂM seriozitate !!!
Ne vom auzi în curând şi la telefon !
Important : Vă rog să nu îmi cereţi detalii pe facebook!
În caz că nu primiţi o lectie din probleme tehnice vă rog să mă anunţaţi!
ŢINE APROAPE !!!
Cu stimă,
Raul Ioan CĂTA
17 feb, 01:26
BEN
Cea mai buna oferta de lucru
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
16 feb, 10:09
Liana
Apa de ploaie....
Pe ei nu-I intereseaza politica, decat in masura in care le aducxe profit financiar!
Ce lupta pentru PATRIE, idealuri?Astea-s pentru visatorii de alegatori, care inca mai cred ca se va face dreptate !
Prea multi hoti ca sa se poata face curatenie, asa cum ar trebui!Candva credeam ca Varujan e un om correct!M-am lamurit acum.Si sper sa se revina asupra votului dat in graba si in urma lacrimilor de crocodil varsate de el.

Iti iei frumos partea castigate fraudulos, versi cateva lacrimi si GATA, te intorci la alte aranjamente, fara rusine, fara constiinta, fara frica!
16 feb, 09:14
Adam
Oferta pentru toate judetele
Cea mai apreciata oferta de lucru! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ