TĂRICEANU, despre demisia lui VOSGANIAN: PNL s-a înfiinţat în biroul său

| 13 feb, 18:40

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că era dreptul Senatului să ia o hotărâre în cazul lui varujan Vosganian și condamnă conducerea PNL pentru că l-a forțat pe senator să demisioneze din partid.

Tăriceanu a insistat, într-o intervenție telefonică la România Tv, că Vosganian nu este acuzat de acte de corupție în dosarul "Gaze ieftine pentru Ioan Niculae", ci că se cere urmărirea sa penală pentru o decizie politică.

"Eu sunt de părere că suntem într-o situație cu totul și cu totul nefirească și se face o confuzie enormă în ceea ce-l privește pe senatorul Vosganian. El nu este acuzat de fapte de corupție. Cererea de începere a urmăririi penale este făcută pentru o decizie politică pe care a luat-o ministrul și implicit Guvernul, o decizie de politică economică. În nicio țară democratică actele guvernului nu sunt cenzurate decât de alegători. Atâta. Nu există alți cenzori", a declarat Tăriceanu.

"Senatul a votat împotriva unei cereri de începere a urmăririi penale pentru o acțiune politică a unui ministru, acțiune de politică economică. Este dreptul Senatului de a discerne și de a hotărî în astfel de cazuri. Senatul nu s-a opus cererilor de începere a urmăririi penale pentru acte de corupție. Subliniez încă o dată pentru cei care fac voit confuzia de a-l pune pe Varujan Vosganian în aceeași categorie", a continuat șeful Senatului.

Senatorul Varujan Vosganian anunță că demisionează din PNL ca urmare a solicitărilor multiple venite din partea șefilor partidului. "Această atitudine de a-l condamna pe Varujan Vosganian, de la a-l obliga să demisioneze până la a-l amenința cu excluderea, nu face decât să sublinieze încă o dată modul populist și demagogic în care PNL se plasează", a afirmat Tăriceanu.

Fostul președinte al PNL a amintit că Varujan Vosganian era unul dintre cei mai vechi membri ai partidului. "Vă pot spune un detaliu pe care puțină lume îl cunoaște. Înființarea PNL s-a făcut în biroul lui Vosganian de la Uniunea Armenilor din strada Armenească, poate lucrul ăsta mai spune ceva", a punctat Tăriceanu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ