Varujan Vosganian dă cărțile pe față. Care este mesajul său pentru ANI și jurnaliști

| 15 feb, 16:32

Senatorul Varujan Vosganian și-a prezentat situaţia averii personale pe blogul personal, într-un mesaj adresat românilor, jurnaliştilor şi Agenţiei Naţionale de Integritate.

Demnitarul susține că este unul dintre politicienii cu o avere mică şi totul este declarat şi la vedere.

"Sunt de peste două decenii membru al Parlamentului. În tot acest timp am fost opt ani preşedinte al unei comisii parlamentare şi trei ani ministru al economiei ori al finanţelor (ori şi una şi alta) Din veniturile mele obţinute după 1990 nu am achiziţionat, practic, mai nimic. Ştiu că, faţă de percepţia pe care o au oamenii politici în ziua de azi, poate părea neobişnuit. Şi, totuşi, iată care sunt bunurile mele:

- în anul 1987, când m-am căsătorit, părinţii şi socrii mei ne-au cumpărat o casă în Bucureşti. Era o casă frumoasă, cu ceva curte, dar am luat-o relativ ieftin, pentru că la două străzi mai încolo (pe Taras Sevcenko, dacă vă mai amintiţi) începuseră demolările. În anul 2008 am vândut casa şi cu banii obţinuţi am cumpărat un apartament cu trei camere pentru fiica mea. Ba chiar ne-a mai rămas o diferenţă cu care ne-am mai ajutat în anii următori.

- Părinţii mei, nemaiputând, din cauza vârstei, să mai îngrijească grădina de la Focşani (cca 1000 de mp), au vândut, în 2006, casa în care am copilărit. Cu o parte şi-au cumpărat, tot în Focşani, un mic apartament iar restul l-au împărţit între mine şi fratele meu. Cu partea mea, puţin după aceea, am plătit aconto pentru cumpărarea unei case, în comuna Voluntari. Restul de bani l-am obţinut prin credit ipotecar, pe 25 de ani. Practic, casa nu este a mea, ci a băncii.

Citește și: Lider PMP: Varujan Vosganian, o Conchita Wurst a politicii româneşti

Nu am acţiuni la bursă. Nu câştig bani din dividende. Nu mai am bani la bancă (oricum, aveam puţini), din cauza unor cheltuieli pe care a trebuit să le fac. Nu am automobil personal.

Deţin un teren într-un pâlc de pădurice, pe care l-am cumpărat la un preţ mic (câteva zeci de mii de lei), pentru că, potrivit legislaţiei de atunci, pe locul acela nu se putea obţine autorizaţie de construcţie. Legislaţia nu s-a schimbat, aşa că locul a rămas nefolosit. Dacă cineva îl doreşte, vând cu plăcere şi ieftin.

Toate pe care vi le-am spus se găsesc în declaraţiile mele succesive de avere. A! era să uit. Mai am de primit 40 000 de euro, în urma procesului de calomnie pe care l-am câştigat, proces iniţiat în urma agresiunilor la care am fost supus după propunerea de a fi primul comisar european al României.. Dar au trecut trei ani de atunci şi încă nu am primit nimic.

Aş fi curios să ştiu, într-un clasament al averilor oamenilor politici, funcţie de banii şi de casele pe care le au, cam pe ce loc sunt…",  a postat Varujan Vosganian pe blogul său.

Citește și: Problemele continuă pentru senatorul Varujan Vosganian. ANI este acum pe urmele sale

Vosganian a fost scăpat de colegii din Senat de urmărirea penală cerută de DIICOT, însă a dat peste altă problemă Agenția națională de Integritate (ANI) care  s-a autosesizat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ