ACŢIUNE de amploare a DIICOT, zeci de descinderi

| 17 feb, 08:28

Procurorii DIICOT desfăşoară marţi dimineaţa o acţiune în forţă, cu zeci de descinderi în două judeţe, la o reţea de contrabandişti. 30 de persoane urmează să fie duse la audieri.

Procurorii DIICOT Caraş Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraş- Severin şi Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara efectuează marţi, 17 februarie 2015, 35 percheziţii domiciliare pe raza judetelor Caraş-Severin şi Timiş, în cadrul unei acţiuni care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2014, suspectul M.G. a constituit un grup infracţional organizat, care a desfăşurat o activitate de amploare pe segmentul pieţei negre a produselor accizabile.

Activitatea infractională a grupării a fost structurată pe trei mari paliere. Astfel, liderul grupului a creat un segment responsabil cu aprovizionarea, un palier responsabil cu transportul şi depozitarea precum şi palierul de distribuţie stradală.

Din probele administrate în cauză, rezultă că activitatea grupării se desfăşura dupa anumite reguli, în sensul că erau evitate contactele directe între membri grupului, legătura fiind asigurată de către lider.Erau folosiţi termeni codaţi pentru a comunica trasee, locuri de depozitare sau de distribuire a mărfii, asigurarea transporturilor prin folosirea de antemergători şi staţii de emisie recepţie.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării au traficat peste 77.000 pachete de ţigări.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Caraş-Severin vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 30 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Caraş-Severin.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş Severin şi al Inspectoratului de Jandarmi Caraş-Severin şi Timiş.

Citeşte şi: Adriean Videanu, audiat la DIICOT

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ