"Vrem Guvern REGIONAL la Cluj şi autonomia Transilvaniei". Scrisoarea a fost trimisă către Klaus Iohannis

| 16 feb, 11:10

Un tânăr student din Cluj a lansat o petiţie pe internet, şi totodată a trimis o scrisoare către preşedintele Klaus Iohannis prin care cere autonomia economică şi politică a Transilvaniei.

Iată conţinutul scrisorii trimisă de Fancsali Ernest Ernő preşedintelui Klaus Iohannis:

„Preşedintele Romaniei

Autonomie pentru Transilvania: Banat, Crisana, Maramures, Ardeal

Capitala: Cluj

Guvern regional la Cluj, cu control politic si economic pe teritoriul Transilvaniei Autonomă.

Istoria şi tradiţia din Transilvania sunt complet diferite de fostul Regat. Regiunea noastră a fost intotdeauna partea Europei civilizate. Aici a fost declarată prima oară libertatea confesională în 1568 la Dieta din Turda.

Transilvania a participat la tratatele de pace de la Westphalia în 1648. Transilvania a avut domnitori care au pus mare accent pe cultură si toleranţă. In secolele 17-19, Transilvania a avut o autonomie largă. La Unirea din Alba Iulia în 1918, Transilvania a fost regiunea cea mai dezvoltată din România Mare.

Guvernele centrale ne-au degradat la colonie. Biserica Greco-Catolică, având credinciosi numai din Transilvania, era eliminată, bunurile erau confiscate. După 1989, starea regiunii noastre nu s-a îmbunătăţit. Impozitele acumulate în Transilvania ajung în Moldova si Oltenia pe nedrept. Transilvania este trezoreria ţării noastre fără autodeterminare.

Ei au mai mare nevoie de noi, decât noi avem de ei. Regiunea noastră s-ar putea autosusţine. Avem păduri, ape minerale, un potenţial turistic foarte mare, oraşe medievale unice în România, sute de castele, cetăţi, o universitate care mulţumită multiculturalismului este în fruntea Universităţilor din ţară.

Noi nu vrem nimic de la alţii, dar ce e al nostru nu lăsăm“.

Citeşte şi: EXPLOZIV! Manevrele PNL pentru formarea unei majorităţi în Senat: Se negociază pe bani

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 feb, 13:39
Constantin Si Atena Topala
Individul se crede istet nevoie mare si diplomat subtil, angajat in slujba intereselor unguresti. Si-o fi zis ca daca Klaus Iohannis este tot un minoritar, ca si ungurii, e momentul sa se bata fierul cat e cald pentru ca Transilvania sa se procopseasca, cat mai repede posibil, cu Budapesta drept capitala.
16 feb, 13:37
Constantin Si Atena Topala
Individul se crede istet nevoie mare si diplomat subtil, angajat in slujba intereselor unguresti. Si-o fi zis ca daca Klaus Iohannis este tot un minoritar, ca si ungurii, e momentul sa se bata fierul cat e cald pentru ca Transilvania sa se procopseasca, cat mai repede posibil, cu Budapesta drept capitala.
16 feb, 13:16
TOPALA Constantin
Bineinteles ca autorul scrisorii trebuie sa fie vreun iredentist maghiar care face pe diplomatul: aceasta autonomie politica ar fi primul pas , IN STRATEGIA LUI SECRETA, pentru alipirea Transilvaniei la Ungaria.
16 feb, 12:49
Alexandru Valeriu Pantelimon
Aiureli isterice (nu istorice) antiromanesti !
Din Boston un timisorean .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ