Klaus Iohannis: România își dorește să adopte moneda unică europeană

| 13 feb, 08:28

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că la reuniunea informală a Consiliului European a subliniat faptul că România își dorește să adopte moneda europeană.

Klaus Iohannis a precizat că ultima temă abordată la Consiliul European a fost consolidarea Uniunii Economice și Monetare, arătând că în dezbateri s-a făcut referire la măsurile agreate la nivelul Uniunii privind stimularea investițiilor, politica monetară și dimensiunea bugetară.

"În acest context a fost subliniată importanța continuării reformelor structurale în toate statele membre. Am subliniat faptul că România își dorește să adopte moneda unică europeană. Din această perspectivă vom urmări cu toată atenția actualul proces de consolidare a Uniuni Economice și Monetare", a spus Iohannis, conform Agerpres.

Citește și: Iohannis: Nu ne iluzionăm că s-a rezolvat totul în Ucraina. Suntem pregătiţi de noi sancţiuni contra Rusiei

Șeful statului a menționat că în cadrul Consiliului a existat o dezbatere asupra situației Greciei. Totodată, el a arătat că președintele Eurogrupului a informat asupra principalelor aspecte abordate în reuniunea de miercuri.

"Ne bucură faptul că s-a ajuns la un acord astăzi între primul ministru grec și președintele Eurogrup pentru a începe consultări tehnice înaintea convocării reuniunii Eurogrup de lunea viitoare", a adăugat Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ