Radu Mazăre, decizie de ULTIMĂ ORĂ în războiul cu ANI

| 09 dec, 2014

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat, marţi, că îi va face plângere penală pentru abuz în serviciu şi îi va cere daune inspectorului de la ANI care a sesizat DNA pentru cercetarea sa cu privire la un posibil conflict de interese, în condiţiile în care aceasta 'nu a avut răbdare' să primească, în termenul legal, documentele prin care Mazăre ar fi arătat că nu a comis nicio ilegalitate.

'O recuz pe doamna inspector ANI care nu a avut răbdare, conform legii, să primească aceste documente, în 15 zile cum spune ..., îi fac plângere penală pentru abuz în serviciu pentru că a încălcat legea (...) şi îi cer daune', a declarat primarul Constanţei, în faţa sediului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, instituţie unde se prezintă săptămânal conform procedurilor controlului judiciar sub care se află într-un dosar penal.

Potrivit acestuia, este vorba despre inspectorul Elena Galan de la ANI.

Radu Mazăre a explicat că în urmă cu cinci ani a fost reclamat de ANI pentru acelaşi lucru, procurorii DNA dispunând, în urma verificărilor efectuate, neînceperea urmăririi penale în cazul său.

'M-a reclamat ANI, în 2009, pentru acelaşi lucru, respectiv faptul că am semnat contracte cu nişte firme unde acţionar este domnul Strutinsky, iar eu sunt acţionar în alte firme cu el. Şi m-a reclamat pentru conflict de interese susţinând că faptul că eu sunt acţionar cu Strutinsky la hotel înseamnă că am relaţii comerciale şi ca atare sunt în conflict de interese. Această reclamaţie din 2009 a ajuns la DNA, la Bucureşti, DNA Bucureşti a verificat, punând să verifice şi Curtea de Conturi şi aşa mai departe. Şi, în 2012, a dat o rezoluţie contrasemnată de şeful de secţie de la DNA prin care spune că calitatea mea de acţionar la hotel şi la celelalte şapte firme, cu Strutinsky, nu presupune efectuarea de relaţii comerciale între noi. Ca atare, a dispus neînceperea urmăririi penale. (...) Mai mult, confirmarea rezoluţiei procurorilor a fost dată şi de Curtea de Apel Galaţi, la plângerea anterioară din 2009 care viza acelaşi lucru, cu Strutinsky acţionar la televiziune şi eu acţionar cu el la hotel', a menţionat Mazăre.

Întrebat dacă este moral ca Primăria Constanţa să încheie contracte cu firme care au ca asociat aceeaşi persoană pe care Mazăre o are drept asociat în alte societăţi, primarul Constanţei a spus că dacă ar fi procedat altfel risca să fie acţionat în instanţă.

'Oamenii au participat la licitaţie, eu nu mai am acţiuni la Conpress şi la Soti de 12 ani. Ce treabă are hotelul, cu firma de pază unde eu nu mai am acţiuni? Firma de pază a venit şi am făcut o procedură specială, deşi nu trebuia să fac licitaţie, am făcut-o.... Curtea de Conturi spune că nu are nimic a-mi reproşa. La Soti, televiziunea a venit şi a participat la licitaţie, unde e acţionar Strutinsky, eu nu mai sunt acţionar de 12 ani. Dacă nu-l primeam la licitaţie, mă dădea în judecată. Ce legătură are hotelul Flora unde eu sunt acţionar, cu Struţu şi alte firme, cu televiziunea cu care a venit şi a participat la licitaţie?', a afirmat Mazăre.

ANI îl acuză pe Radu Mazăre de conflict de interese. DNA, sesizată

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat, luni, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru cercetarea lui Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese.

ANI îl acuză pe primarul Constanţei că, în calitate de reprezentant al municipiului, a semnat cinci contracte şi un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente), încheiate între Primărie şi două societăţi comerciale, respectiv SC Conpress Holding SRL şi SC Soti Cable Neptun SRL, care îl au ca asociat pe Sorin Gabriel Strutinsky, cu care Radu Mazăre se află în relaţii comerciale în alte opt firme.

'Mai mult, în calitatea sa de primar, Radu Mazăre a aprobat în urma procedurii de selecţie a ofertelor raportul de atribuire a contractului de finanţare din fonduri nerambursabile necesare susţinerii spectacolelor ce au fost organizate cu ocazia evenimentului 'Sărbători de Iarnă - Orăşelul Copiilor 2013', încheiat între Primăria Constanţa şi SC Soti Cable Neptun SRL, societate care îl are ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care Radu Mazăre se află în relaţii comerciale în alte opt societăţi comerciale', se arată într-un comunicat al ANI transmis luni AGERPRES.

Sursa citată precizează că valoarea totală a contractelor acordate celor două societăţi comerciale este de peste 20,6 milioane lei, fără TVA (aproximativ 4,6 milioane euro).

După demisiile din PSD a venit rândul lui Radu Mazăre. Decizia luată de primarul Constanţei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ