Lovitură DURĂ pentru Antena 3 de la şefa DNA

| 20 noi, 2014

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, spune că instituția pe care o conduce caută un sediu nou și s-ar putea muta într-unul dintre imobilele confiscate în baza unui dosar DNA. Unul dintre aceste spații este și sediul Antena 3, despre care Kovesi precizează că "acum este în proprietatea statului".

Laura Codruța Kovesi a declarat într-un interviu pentru ziare.com că intenționează să completeze schema de procurori și să angajeze 50 de noi polițiști. Mai apoi, DNA va începe să caute un nou sediu, probabil în rândul imobilelor confiscate de Fisc în urma unor dosare construite de DNA.

"În momentul în care instanța pronunță o hotărâre de condamnare, bunurile și banii indisponibilizați trec automat în proprietatea statului. De exemplu, hotărârea dispune confiscarea unui milion de euro dintr-un cont bancar și a 5 imobile. ANAF trebuie să ia banii din contul în care se găsesc pentru a-i muta în buget. Iar proprietățile imobiliare trec în proprietatea statului.

Unul dintre motivele invocate de Finanțe pentru neexecutarea hotărârilor este că nu se pot vinde imobile la preț bun de piață. Nu trebuie să le vinzi. Multe instituții se plâng că nu au sedii. Și DNA are nevoie de un sediu mai mare. De ce să plătim chirie sau să cumpărăm un sediu?

Sunt atâtea imobile indisponibilizate care pot fi folosite pentru a fi date instituțiilor publice, grădinițe, școli, poate spitale. O să încerc anul acesta să verific toate imobilele confiscate în baza dosarelor DNA pentru că avem nevoie de un nou sediu și am să fac demersuri să îl primim", a declarat Laura Codruța Kovesi.

Întrebată dacă ar fi interesată de sediul Intact, confiscat de stat odată cu condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, șefa DNA a precizat că, din informațiile pe care le are, "bunurile și imobilele confiscate în acel dosar au fost trecute în proprietatea statului. Vom fi atenți cum vor fi gestionate."


Reacţia Antenei 3

Adrian Ursu, directorul editorial al Intact, a declarat miercuri seară, la Antena 3, că a citit interviul Codruței Kovesi, din care a înțeles că șefa DNA "nu exclude varianta de a se muta chiar aici în sediul Antena 3".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 noi, 2014
mecu
intrebare
A-si vrea sa stiu si sa primim informatii periodice in media despre cum valorifica DNA-ul dosarele insprumentate,si cu bani,bunuri ,ce s-au recuperat pe surse de dosare.
Astfel am putea sa gasim ca a avut eficienta la bugetul tarii activitatea DNA.Altfel,numai sperietoare facuta cu mascati fara eficienta concreta,nu putem gasi ca e folositoare tarii acest DNA!
20 noi, 2014
bebe
pai cum sa fie folositor dna: uite asa : va confisca tot ce ati furta voi in timp si le trece in patrimoniu statului. acuma sa o dam pe sleau , de ce nu face un om care a lucrat in forja sau sofer sau ce vrei tu , de ce nu reuseste sa faca cel mult 50 de mii de euro , nu spun 50 , 30 si alti i la 30 de ani au averi cat sa cumpere orase intregi????de ce??? iti dau si un raspuns. pentru ca aia fura inseala ,si aici intra dna.multumit? voiculescu de unde are atatea milioane de euro?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ