Lovituă DURĂ pentru Antena 1 și Antena 3. RCS a ieșit câștigător

| 01 dec, 2014

Trustul Intact primește o lovitură DURĂ în lupta cu compania RCS&RDS. Cele mai importante posturi ale grupului, Antena 1 și Antena 3, au fost obligate să plătească o sumă considerabilă principalului operator de cablu.

Principalele posturi ale trustului, Antena 1 și Antena 3, au pierdut un proces la Curtea de Apel cu compania RCS&RDS.
Motivul procesului a fost campania de denigrare a Antenei 1 și Antenei 3 după ce posturile grupului au fost scoase de pe platforma DTH, Digi.

Curtea de Apel a decis, săptămâna trecută că trustul Intact trebuie să plătească RCS suma de 5 milioane de lei (peste un milion de euro), reprezentând „despăgubiri pentru prejudiciul moral”, notează paginademedia.ro.

În plus, instanța îi obligă pe pârâți ca, după ce decizia rămâne irevocabilă, aceasta să fie difuzate pe post timp de o lună, sub formă de știre și de croll, din oră în oră.

Citește și: Ioana Băsescu obligă Antena 3 să o despăgubească cu o sumă considerabilă de bani

Decizia este cu recurs și se va aplica atunci când va fi definitivă și irevocabilă.

Din soluția Instanței

Constată caracterul ilicit al campaniilor de denigrare desfăşurate de intimatele pârâte împotriva apelantei în anul 2011 şi în perioada aprilie – mai 2012. Obligă intimatele pârâte în solidar la plata către apelanta reclamantă a sumei de 5.000.000 lei reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul moral. Obligă intimatele pârâte să difuzeze dispozitivul hotărârii, de la data rămânerii irevocabile, timp de o lună, pe posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3, sub formă de ştire şi de croll cursiv, difuzat la interval de o oră, în cadrul emisiunilor de ştiri. Obligă intimatele pârâte să publice pe propria cheltuială şi în integralitate dispozitivul hotărârii, de la data rămânerii irevocabile timp de o lună, o dată pe săptămână, într-un cotidian de largă circulaţie. Obligă intimatele pârâte în solidar la plata către apelanta reclamantă a sumei de 81.241 lei cheltuieli de judecată aferente la judecata în fond şi în apel. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Citește și: Lovitură DURĂ pentru Antena 3 de la şefa DNA


Procesul dintre RCS și mai multe entități ale grupului Intact a început în noiembrie 2012, însă atunci societatea de cablu nu a avut câștig de cauză. „Respinge acţiunea, astfel cum a fost precizată, formulată de reclamantă împotriva pârâtelor SC Antena TV Group SA, SC Antena 3 SA şi SC Global Media Solutions SA (fostă SC Intact Media Group SA) ca neîntemeiată”, a decis Tribunalul București după un an de proces.

Decizia nu a fost definitivă, motiv pentru care a fost atacată de către RCS&RDS, ajungându-se astfel la Curtea de Apel București. Conflictul Intact – RCS a început în urmă cu doi ani

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 ian, 09:42
nelu popescu
antenelor. vine apocalipsa peste voi, la cit a-ti mintit meritati asta, a-ti uitat de dumnezeu dar dr fapt voi aveti religia ,, voiculescu,, EZT
02 dec, 2014
ion
Foarte bine !!!! Justitia functioneaza !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ