Omul de afaceri Gheorghe Ceteraş a fost reţinut de DNA

| 19 noi, 2014

Omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, care a fost audiat miercuri timp de mai multe ore la sediul DNA Ploieşti în dosarul în care este implicat şi fostul prefect de Buzău Paul Beganu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie.

Avocatul omului de afaceri, Cătălin Dancu, a declarat că procurorii au emis pe numele clientului său ordonanţă de reţinere, împotriva căreia a depus plângere.

El a susţinut că Ceteraş deţine toate documentele care atestă legalitatea procedurii de retrocedare şi că toate plăţile au fost făcute prin bancă. ''Nu cred în ceea ce spun procurorii vizavi de modul în care s-a dat hotărârea judecătorească. Hotărârea judecătorească a fost verificată de alte două instanţe. Am cerut în mod clar ca pentru milioanele de care se vorbeşte cu atâta nonşalanţă să ni se arate o probă'', a spus Dancu.

Avocatul a precizat că nu ştie cine este denunţătorul în acest dosar şi nici ce urmăreşte prin denunţul pe care l-a făcut.

''Nu ştiu de ce în anul 2014 se discută de legalitatea unor retrocedări din 2011, deci de acum trei ani'', a adăugat Dancu.

Totodată, avocatul omului de afaceri a explicat că el şi clientul său nu cunosc procedurile pe care moştenitorul titular le-a făcut înainte de vânzarea drepturilor litigioase. 

Procurorii DNA Ploieşti au dispus, miercuri, efectuarea urmăririi penale faţă de fostul prefect de Buzău Paul Beganu, judecătorul Neculae Toader şi alte trei persoane în dosarul privind retrocedări ilegale de păduri, cu un prejudiciu de 21,7 milioane euro în dauna statului.

Paul Beganu este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi instigare la fals intelectual şi la dare de mită, iar judecătorul Neculae Toader din cadrul Judecătoriei Pătârlagele de luare de mită şi abuz în serviciu. În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal Gheorghe Ceteraş, pentru constituire de grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi trei infracţiuni de dare de mită, Mihail Cosmin Vasile, avocat, pentru constituire de grup infracţional organizat şi 
complicitate la dare de mită, şi Ion Irimia, angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA, pentru trafic de influenţă.

DNA precizează într-un comunicat că procesul de reconstituire a 5.134 hectare de teren forestier (situate pe raza comunei Gura Teghii, judeţul Buzău) în favoarea SC Forestiera Ardeleana SRL a fost nelegal, obţinerea dreptului de proprietate realizându-se în mod fraudulos, cu sprijinul unor persoane care au deţinut funcţii publice, acordat persoanelor care au promovat cererile de reconstituire, urmărindu-se punerea în posesie şi valorificarea imediată a suprafeţei de teren.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ