Ioan Diniţă poate fi arestat: Parlamentarii şi-au dat ok-ul pentru cererea DNA

| 18 noi, 2014

Cererea ministrului Justiţiei privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului PC Ion Diniţă a fost aprobată marţi de plenul Camerei Deputaţilor cu 274 voturi pentru şi 55 împotrivă.

274de parlamentari au votat in favoarea arestarii preventive si 55 impotriva, informeaza Digi24. Ioan Dinita (PC) este cercetat pentru dare de mita si complicitate la abuz in serviciu, in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu. Procurorii anticoruptie spun ca firma deputatului PC Ion Dinita ar fi obtinut contracte preferentiale de la CJ Brasov, de peste 7,6 milioane de euro.

Tot marti, plenul Camerei Deputatilor voteaza si solicitarile DNA de incuviintare a arestarii preventive in cazul deputatilor Mircea Rosca (PNL) si Ioan Adam (PSD).

Numarul mare de parlamentari "predati" DNA reprezinta o premiera pentru Parlamentul Romaniei, deputatii fiind motivati de rezultatul alegerilor prezidentiale de duminica, atunci cand Victor Ponta, liderul PSD a pierdut categoric in fata candidatului ACL, Klaus Iohannis.

Valeriu Zgonea i-a rugat pe colegii sai sa voteze la vedere, spunand ca poporul a transmis un mesaj clar prin votul dat in 16 noiembrie si ca Parlamentul trebuie sa arate ca nu se face scut in fata justitiei.

Cu toate acestea, regulamentul Camerei prevede ca in astfel de cazuri votul este secret, cu bile, iar acest lucru a fost confirmat chiar de Valeriu Zgonea in luna februarie, cand deputatii au fost chemati sa voteze incuviintarea arestarii preventive a deputatului PSD Vlad Cosma. Atunci, presedintele Camerei a respinspropunerea lui Tudor Ciuhodaru (PP-DD) ca votul sa fie deschis, sustinand ca regulamentul prevede clar ca el trebuie sa fie secret, cu bile. Vlad Cosma a scapat de arestarea preventiva, colegii sai deputati votand impotriva solicitarii DNA.

Pana la urma, in cazul votului pentru Dinita, procedura a fost cea a votului secret cu bile, dar foarte multi parlamentari, in special din PNL, au votat cu bilele la vedere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ