Deputatul Ion Diniţă va fi cercetat în libertate, sub control judiciar

| 20 noi, 2014

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins joi cererea DNA de arestare preventivă a deputatului Ion Diniţă, urmând ca el să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

Informaţia a fost confirmată de avocatul lui Diniţă, Gheorghiţă Mateuţ.

Decizia instanţei nu este definitivă.

Ion Diniţă a fost prezent în sala de judecată atunci când s-a dat soluţia instanţei, după care a ieşit împreună cu avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ, însă nu a dorit să facă declaraţii în faţa jurnaliştilor.

Deputatul Ion Diniţă este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în dosarul de corupţie al preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu.

Potrivit documentelor de la dosar, firma Gotic SA Braşov, unde Ion Diniţă era director general, a primit de la CJ Braşov contracte din bani publici cu încălcarea normelor legale, prejudiciul fiind de peste 7 milioane euro.

Astfel, în perioada 2006-2007, în urma desfăşurării procedurilor de achiziţie publică - licitaţie deschisă, Consiliul Judeţean Braşov, reprezentat de Aristotel Căncescu, a încheiat două contracte cu societatea comercială Gotic SA Braşov, declarată câştigătoare a licitaţiilor, reprezentată de Ion Diniţă.

Aristotel Căncescu se află în arest preventiv din 7 octombrie, el fiind acuzat de fapte de corupţie în legătură cu atribuirea unor contracte din bani publici.

În acelaşi dosar a fost pus sub acuzare şi administratorul public al CJ Braşov, Radu Ispas.

DNA susţine că, în perioada noiembrie 2006 - noiembrie 2014, preşedintele CJ Braşov a desfăşurat 'o activitate infracţională vastă' în legătură cu gestionarea bugetului CJ Braşov şi în special cu activitatea de achiziţii publice, favorizând două firme 'de casă', de la care primea în schimb mită.

Anchetatorii susţin că el s-a folosit de ajutorul altor suspecţi, dar în special de cel al lui Radu Ispas, în interes propriu şi al firmelor SC Gotic SA şi SC Ramb Sistem SRL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ