Camera Deputaţilor îl scapă de arest pentru a doua oară pe Ion Diniţă

| 27 oct, 2014

Votul din plen în Camera Deputaților pentru încuviințarea cererii de arestare a lui Ion Diniță a fost amânat a doua oară în două săptămâni, după ce s-a constatat lipsa de cvorum. Constatarea a venit după ce cu câteva minute mai înainte existase cvorum, astfel încât deputații au putut act de demisia colegului Viorel Hrebenciuc și l-au ales pe Marian Neacșu vicepreședinte al Camerei.

Pentru a avea cvorum, era necesară prezența a 202 deputați, or în momentul votului pentru Ion Diniță s-a constatat că abia dacă mai sunt 150 de parlamentari în sală. În mod evident, cei care au plecat au fost parlamentari ai puterii, astfel încât se poate interpreta gestul ca fiind o tergiversare și o încercare de protejare a colegului lor.

Cunoscut mai degrabă în zona Braşovului ca lider local al Partidului Conservator, după ce anterior fusese membru PSD, Ion Diniţă a devenit deputat în anul 2012. Până atunci nu a ocupat nicio altă funcţie publică. Deşi activitatea de parlamentar nu l-a scos din anonimat, afacerile deputatului sunt cele care i-au adus notorietate. Mai ales afacerile cu statul.

Afacerile lui Ion Diniţă au prosperat începând cu anul 2002 graţie contractelor încheiate cu statul de principala sa firmă, Gotic SA. Iniţial s-a axat pe construcţia caselor ANL. Dar din 2007 a încheiat numeroase contracte de milioane de euro, în tot judeţul Braşov pentru reabilitare de drumuri şi extinderea canalizării, apoi deszăpezire şi asfaltare.

La intrarea în Parlament, declaraţia sa de avere a fost imediat remarcată. Figurează acolo cu nouă apartamente, trei case de locuit şi trei de vacanţă. La acestea se adaugă 40 de terenuri în Sighişoara, Constanţa, Braşov, Brăila şi în Marea Britanie.

Ion Diniţă mai declară două autoturisme din 2010 şi venituri anuale de 840.000 de euro din acţiuni şi plasamente. Deputatul precizează că mai are lucrări de artă, obiecte de cult, bijuterii şi ceasuri în valoare de 90.000 de euro.

Numele său a devenit cunoscut o dată cu punerea sub acuzare de către DNA a şefului Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu. Anchetatorii spun că firma lui Ion Diniţă ar fi primit de la consiliul judeţean Braşov contracte pentru mai multe lucrări de reabilitare a unor drumuri judeţene şi de dezăpezire. Ulterior, firma deputatului ar fi semnat mai multe acte adiţionale, prin care preţul lucrărilor a crescut de zece ori.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ