PSD mai face un pas înapoi. Valeriu Zgonea: Ordonanţa migraţiei a fost o greşeală. Ce se va întâmpla cu traseiştii

| 22 ian, 23:06

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat, joi, că dezbaterea şi adoptarea ordonanţei 55/2014 care permite aleşilor locali să-şi schimbe partidul a fost o greşeală, dar primarii şi consilierii care au plecat la alt partid pe baza ei au fost de bună-credinţă şi nu trebuie să-şi piardă mandatele.

"Guvernul României a trebuit să deblocheze cumva acolo unde se distribuie banul public pentru a crea politici publice la nivelul comunităţii locale. Aşa am luat decizia să facem ordonanţa 55/2014, nu putem acum să spunem că aceşti cetăţeni care au luat o decizie să opteze pentru a fi liberali sau social-democraţi, pe baza unei legislaţii corecte, adoptate de către Guvernul României, au greşit şi trebuie să fie daţi afară din funcţii. Ei nu au greşit. Ei s-au uitat în Monitorul Oficial, au văzut o ordonanţă publicată, necontestată de către Avocatul Poporului, care s-a dus în Parlamentul României şi care îşi producea efectele şi au optat într-o perioadă de 45 de zile pentru a putea să asigure consiliilor locale buna desfăşurare a lucrărilor", a spus Zgonea la TVR.

El a adăugat că Guvernul a dat ordonanţa cu bună credinţă pentru a debloca situaţia din consiliile locale, la cererea acestora.

"Eu personal, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi ca vicepreşedinte al PSD, cred că dezbaterea şi adoptarea ordonanţei a fost o greşeală, o greşeală pentru România anului 2014, o Românie democratică şi a fost obligatorie şi urgentă printr-o ordonanţă datorită situaţiei tensionate pe care o aveam în consilii. Astăzi, noi trebuie să facem o lege prin care să respingem această ordonanţă, cum a cerut Curtea Constituţională, dar să fim corecţi şi să respectăm Constituţia. Oamenii care au optat în acea perioadă de 45 de zile nu cred că trebuie să-şi piardă mandatul", a menţionat preşedintele Camerei.

Valeriu Zgonea: CSAT va decide dacă legile Big Brother vor trece prin asumarea răspunderii Guvernului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 ian, 23:40
yehudy
psd vorbeste de respectarea dorintei electoratului numai cand ii convine. altfel da oug si aproba legi care calca in picioare dorinta electoratului.
ei bine, electoratul va calca in picioare psd la urmatoarele alegeri! acum electoratul si-a vazut puterea!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ