Cum a cheltuit VALERIU ZGONEA 30.000 de euro în INDIA

| 14 dec, 2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a dat explicaţii legate de cheltuielile pe bani publici pe care le-a făcut delegaţia României care a plecat în India.

Deplasarea în care a plecat preşedintele Camerei cu alţi şapte deputaţi şi şefa sa de cabinet a costat 30.000 de euro. 

Zgonea a declarat că a avut nevoie de o delegaţie atât de mare pentru a îşi arăta respectul faţă de colegii săi indieni.

Acelaşi motiv a fost invocat şi pentru suma de 1.000 de euro care a fost cheltuită pentru cadouri. "Nu te poţi duce la o democraţie care-l primeşte pe Putin şi Obama, o ţară care are nevoie de un acord cu UE, cu câţiva oameni. E un semn de respect pe care-l arăţi partenerilor", a declarat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, pentru a justifica prezenţa a şapte deputaţi în vizita oficială în India.

Cât priveşte cei 1.000 de euro care au fost cheltuiţi pe cadouri. "Obligaţia noastră atunci când mergem în India e să mergem la mormântul fondatorului statului modern, Mahatma Ghandi. Acolo trebuie să cumperi nişte coroane de flori pe care le depui în numele statului român. Şi le decontezi", a mai precizat acesta pentru Știripesurse.ro.

Pentru două nopţi de cazare, statul le-a acordat oficialilor câte 2.000 de euro, celelalte cinci nopţi fiind achitate de partea indiană. 

Diurna pentru 7 zile a fost de aproximativ 3.000 de euro. Pentru controlul medical şi vaccinurile necesare suma a ajuns, potrivit Memorandumului, la 715 lei de persoană. În plus, cei 1.000 de dolari, pentru.nelipsitele cheltuieli de protocol. La acestea se adaugă banii pentru confecţionarea unei coroane de flori şi pentru oferirea de cadouri simbolice. Totodată Camera Deputaţilor a plătit şi transportul internaţional în valoare de 2.300 de euro pentru fiecare persoană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 dec, 2014
Rodica
div
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ