Valeriu Zgonea: Sunt împotriva pensiilor speciale pentru parlamentari

| 10 dec, 2014

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, se declară ''ferm'' împotriva propunerii legislative privind pensiile speciale pentru parlamentari.

Valeriu Zgonea: "Ca președinte al Camerei Deputaților și membru al Partidului Social Democrat, mă declar ferm împotriva propunerii legislative privind pensiile speciale pentru parlamentari și consider inoportună acordarea oricărui fel de privilegiu în acest sens. La fel ca oricărui cetăţean, pensia deputaţilor şi senatorilor trebuie să se calculeze pe principiul contributivităţii şi nu după alte formule paralele. Am apreciat întotdeauna că reforma şi transformarea societăţii româneşti trebuie să pornească de la noi, iar adoptarea Statutului deputaţilor şi senatorilor a fost primul pas pe care l-am făcut pentru reducerea cheltuielilor".

În context, el reaminteşte faptul că niciunui deputat sau senator nu i se mai plăteşte suma de 2.000 de euro pe lună cazare la hotel, dar şi că au fost reduse semnificativ diurnele de deplasare, s-a renunţat la zborurile gratuite nelimitate cu avionul şi la plata reparaţiei maşinilor de teritoriu din bugetul Camerei.

"Dacă vrem ca Parlamentul să devină o instituţie în care oamenii să aibă încredere, iar activitatea deputaţilor şi senatorilor să conteze şi să fie apreciată, atunci eu cred că trebuie să mergem înainte pe acest drum", conchide preşedintele Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: Valeriu Zgonea îşi pune demisia pe masă: Sunt dispus să renunţ

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ