Bunicii ar putea primi bani ca să-şi poată creşte nepoţii

| 16 apr, 2013

Partidul Conservator a pregătit un proiect legislativ care prevede ca bunicii să primească indemnizaţie pentru îngrijirea nepoţilor, dacă părinţii se întorc la locul de muncă înainte ca cei mici să împlinească doi ani.

Propunerea legislativă prevede că , "în situaţia în care părinţii copilului se întorc la locul de muncă înainte ca acesta să împlinească 2 ani, iar copilul rămâne în îngrijirea unuia dintre bunici, acesta primeşte o sumă de bani lunară, echivalentă cu salariul minim net pe economie".

Conservatorii susţin că un motiv pentru care au venit cu această propunere este că sistemul de creşe nu reuşeşte să răspundă tuturor solicitărilor de preluare şi îngrijire a copiilor, iar alternativa creşelor private sau a serviciilor oferite de bone costă prea mult pentru majoritatea familiilor.

Bunicii ar beneficia de aceşti bani la solicitarea celor doi părinţi ai copilului, până când cel mic împlineşte 2  ani, iar suma alocată va fi prevăzută în bugetul asigurărilor sociale de stat, se mai arată în propunerea legislativă.

Prevederea, deja în vigoare la vecinii maghiari şi bulgari

Ungaria acordă "alocaţia pentru îngrijire la domiciliu", în cuantum de 107 euro, părinţilor care au grijă de copii până la vârsta de 3 ani, respectiv 10 ani pentru copilul cu handicap, sau pentru bunicii care au grijă de nepoţi cu vârsta între 1-3 ani la domiciliul părinţilor.

Din 2009, şi în Bulgaria bunicii primesc o "alocaţie", de 123 de euro, ca să-şi îngrijească nepoţii până la împlinirea vârstei de 3 ani.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ