Burduja: Arenele BNR trebuie să treacă în administrarea Primăriei generale, să fie deschise pentru bucureşteni

| 29 mai, 20:27

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a afirmat, miercuri, că Arenele BNR trebuie deschise pentru bucureşteni, menţionând că atunci când va câştiga mandatul de primar această bază sportivă şi spaţiul verde din jur vor trece în administrarea Primăriei generale.

 

"Din păcate, în ultimii ani, Banca Naţională a României nu a putut, conform legii, să investească în această infrastructură sportivă vitală pentru Capitală. După intrarea României în Uniunea Europeană, conform tratatelor europene, banca centrală nu poate să investească în infrastructură sportivă. Au existat multiple încercări pentru trecerea Arenelor BNR şi a spaţiului verde din jurul arenelor în administrarea primăriei generale. Având în vedere importanţa acestui loc, garanţia mea este că, în calitate de primar general, voi face ca acest lucru să se întâmple: Arenele BNR deschise pentru bucureşteni, pentru Bucureşti", a spus Sebastian Burduja, la o conferinţă de presă.
El a spus că acest lucru se poate face "cu o simplă Hotărâre de Guvern, în baza unor discuţii între Primăria generală, Guvernul României şi Banca Naţională a României".
"Aici avem o arenă sportivă, care ar putea găzdui din nou competiţii internaţionale de prestigiu şi am prezentat cum ar putea să arate Arenele BNR la standardele zilei de astăzi. De asemenea, parcul din jurul arenelor, aleea cu platani, toate aceste locuri trebuie deschise bucureştenilor. Şi, pentru că suntem în proximitatea unor spaţii verzi, care nu sunt nici îngrijite, nici curate, deşi am fost minţiţi că ar arăta astfel, această arenă trebuie legată - şi bineînţeles spaţiul din proximitate - de Parcul Izvor, de parcul din jurul Palatului Parlamentului şi de spaţiul verde din faţa Academiei Române, formând astfel un circuit verde în acest cartier emblematic pentru Bucureşti", a menţionat Burduja.
Potrivit lui Burduja, trebuie investit în infrastructura sportivă de la Arenele BNR.
"Trebuie urgent investit în infrastructura sportivă de aici, pentru că ea s-a degradat în toţi aceşti ani. Trebuie organizate competiţii sportive. Aşa cum am văzut la Cluj, la Oradea, arenele sportive atrag turişti, atrag spectatori, atrag dezvoltare pentru oraş. Orice spectator care vine din afara oraşului se cazează undeva, mănâncă undeva, aduce o prosperitate pentru bucureşteni şi astfel de competiţii cu siguranţă se vor organiza aici, într-o zonă foarte bună a Bucureştiului, şi vor genera prosperitate", a mai spus Burduja.
El a mai spus că este necesară deschiderea Arenelor BNR pentru comunitate.
"Deschiderea pentru comunitate înseamnă să avem programe pentru acest cartier, pentru alte cartiere din Bucureşti, pentru tineri, pentru copii. Din păcate, România este pe locul întâi în Uniunea Europeană la obezitate infantilă. Având la dispoziţie o asemenea infrastructură, într-un asemenea loc din Bucureşti, cu siguranţă putem s-o deschidem către cei mici, către cei mari şi să practicăm aici sportul de masă, dar şi sportul de performanţă", a mai susţinut candidatul liberal.
Burduja a arătat că a văzut baze sportive ignorate de administraţiile Capitalei.
"Ele au fost ignorate de o administraţie după cealaltă, un eşec mai mare ca altul, inclusiv această problemă a arenelor BNR trenează de aproape 10 - 15 ani de zile", a adăugat Burduja.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ