Bursa de la București a trecut cu bine peste Brexit, comparativ cu țări din regiune

| 14 iul, 10:49

Bursa de la București a trecut cu bine peste Brexit, comparativ cu țări din regiune, dar volumele de capitalizare bursieră și volumele de tranzacționare rămân anemice, afirmă Laurențiu Nedelcu, manager pentru Europa Centrală și de Est la Saxo Bank.

'Comparativ cu alte țări din regiune, Bursa de la București a trecut cu bine peste hopul Brexit. Lăsând asta la o parte, nivelul de capitalizare bursieră și volumele de tranzacționare rămân anemice, departe de țări precum Polonia, Ungaria dacă ar fi să ne comparăm cu vecinii mai apropiați', spune Nedelcu.

Potrivit unui comunicat de presă al băncii remis, joi, AGERPRES, România are creștere economică sănătoasă văzută în contextul european, însă această creștere nu a reușit încă să dea imboldul suficient pentru o transformare a bursei de valori într-una modernă, dinamică, lichidă.

"România are creștere economică sănătoasă văzută în contextul european, însă această creștere nu a reușit încă să dea imboldul suficient pentru o transformare a bursei de valori într-una modernă, dinamică, lichidă, care bineînțeles ar reprezenta un catalizator adițional pentru aceeași creștere economică și atragerea unor sume considerabile de la investitorii străini care momentan privesc BVB cu rezervare", explică reprezentantul Saxo Bank.

În opinia acestuia, în contextul general european, minus 7,6%, cât a scăzut indicele BET în primul semestru, "nu este deloc rău".

'Dacă ne uităm în curtea vecinilor de mai la vest, evoluția de la 1 ianuarie 2016 până în prezent, avem aproape minus 23% în Italia, minus 8 — minus 10% în Spania. Franța și Germania sunt între minus 5% și minus 1%, încă în teritoriu negativ, până și Danemarca e tot în aceeași zonă', a mai arătat Laurențiu Nedelcu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ