Bursele europene au deschis în urcare

| 11 iul, 2013

Bursele europene au deschis joi în urcare, după ce preşedintele Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, a declarat că economia americană va avea nevoie în continuare de stimuli, transmite Bloomberg.

Indicele Stoxx 600, al celor mai importante acţiuni europene, a avansat cu 0,9% joi dimineaţă. Pieţele asiatice, măsurate prin indicele MSCI Asia Pacific, au avansat cu 2%.

Rezerva Federală a publicat miercuri minuta şedinţei de politică monetară din iunie, care a arătat că jumătate dintre cei 19 participanţi au cerut consiliului să oprească până la sfârşitul acestui an programul de achiziţii de obligaţiuni de 85 miliarde de dolari pe lună.

Totodată, minuta a arătat că oficialii băncii centrale doresc să vadă semnale mai clare privind revigorarea pieţei forţei de muncă înainte de a începe să reducă programul de stimulare monetară a economiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ