C. T. Popescu: A fost un meci care m-a făcut să mă simt mândru că sunt compatriotul Simonei Halep

| 17 aug, 08:47

Comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu spune că a fost mândru de Simona Halep, pentru că nu a vrut să cedeze finala de la Toronto cât timp a mai avut energie pentru a juca. Pe de altă parte, jurnalistul se teme ca problemele medicale pe care le-a avut jucătoarea în acest meci să nu aibă un impact negativ asupra viitoarelor turnee importante.

„A fost un meci dureros și un meci care m-a făcut să mă simt mândru că sunt compatriotul Simonei Halep. Mă bucură caracterul, inima pe care a arătat-o Simona în seara asta, faptul că nu a vrut să cedeze, faptul că a stors ultima picătură de vlaga din ea încercând să ducă acest meci până la sfârșit”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Pe de altă parte, mi-a fost foarte teamă într-un anume moment, aproape că m-am rugat să abandoneze, pentru că nu știu ce consecințe poate avea pe termen mediu jocul în astfel de condiții, cred că a avut contracturi musculare, era vorba de starea generală proastă a Simonei, probabil o pierdere de săruri care se produce în astfel de condiții, de căldură mare. A jucat și în alte condiții foarte grele și nu a clacat, dar asta e singura mea temere, să nu aibă niște consecințe la Cincinatti sau la US Open, care este turneul cel mai important care urmează”, a adăugat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu spune că ceea ce i se poate reproșa jucătoarei este finalul primului set, pe care l-ar fi putut câștiga dacă ar fi păstrat până la capăt stilul mai agresiv.

„Dacă ar fi câștigat primul set, ar fi putut să câștige la limită finala, fără consecințe fizice în continuare”, a spus el.

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, Simona Halep ar fi jucat mai relaxată în fața Serenei Williams, pentru că nu ar fi fost în postura de favorită.

„Inima Simonei, faptul că a luptat din răsputeri, nu m-aș fi supărat dacă abandona pe la jumătatea setului doi, e normal, dar ea a ținut, poate și pentru noi toți, a tinut să lupte atât cât i-a permis ultima picătură de energie”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

El mai spune că Simona Halep „a arătat un tenis la alt nivel la acest turneu”, „creează puncte, devine joc maker, nu mai așteaptă greșeala adversarei”.

„E un joc care poate să o ducă spre vârful ierarhiei, cu jocul vechi putea sa aiba rezultate bune, dar nu putea să emită pretenții pentru numărul unu mondial. Cu jocul de la acest turneu, poate”, a mai spus jurnalistul.

 

Tag-uri: CTP, Simona Halep, Toronto
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ