Câți ani TREBUIE SĂ MUNCEŞTI pentru a intra în Top 300 MILIONARI

| 28 oct, 09:15

Un român cu salariul mediu net ar avea nevoie de multe vieți pentru a strânge o avere care să-i asigure intrarea în clasamentul celor mai bogați români, scrie Capital.

Cei mai mulți dintre români nu au ținut în mâini o sumă de 10.000 de euro. Prin urmare, este greu de imaginat cum arată suma de un milion de euro. Lucrurile sunt și mai complicate dacă ar fi vorba de 16 -18 milioane de euro, indiferent că vorbim de cash, conturi sau participații deținute în business- uri.

Aceasta este averea minimă pentru a fi inclus în clasamentul celor mai bogați români. Suma este cu 17% mai mare față de ediția precedentă, când pragul de intrare în TOP 300 a fost de 14-15 milioane de euro.

Despre cum au evoluat averilor celor mai bogați români aflați din Top 300 Capital, de vineri, 30 octombrie, la toate chioșcurile de ziare.

Pentru un român care câștigă salariul mediu net, de 1.813 lei, cât era în luna august 2015, conform INS, includerea în clasamentul bogaților ar însemna nu mai puțin de 3.455 de ani de muncă. Asta în situația în care ar economisi tot salariul.

Chiar și pentru românul cu cel mai mare salariu mediu net, în valoare de 31.227 de euro/lună, ar fi necesară o perioadă de cel puțin 45 de ani de muncă efectivă.

De doar 10 ani are nevoie românul cu cel mai mare venit de anul trecut, asta în situația în care nu este deja prezent în elita bogaților. Conform datelor prezentate în presă, cel mai mare venit al unui român pentru care s-au plătit impozite a fost de 143.000 de euro lunar.

Cum s-au calculat averile

Una dintre cele mai mari curiozități cu privire la ierarhia celor mai bogați români este reprezentată de modul în care s-a realizat evaluarea averilor. Ei bine, „secretul“ este documentarea. În aproape un deceniu și jumătate, s-a cimentat un mod de lucru care ar putea stârni invidia chiar și autorităților statului cu rol de control: fiecărui milionar i s-a întocmit o fișă în care au fost trecute companiile la care deține acțiuni, proprietățile imobiliare, banii pe care îi are în conturi, investițiile în artă sau bunuri precum bijuterii și mașini.

Tag-uri: avere, euro, mie de euro, suma
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ