ION ŢIRIAC a dezvăluit cui va lăsa uriaşa sa avere: cine va moşteni miliardul de euro

| 07 sep, 18:01

Ion Țiriac a fost multă vreme pe primul loc în topul celor mai bogaţi români, având o avere estimată la peste un miliard de euro. Fostul mare tenismen are acum 76 de ani şi se gândeşte deja cui să-i lase uriaşa avere.

 

"O să fiu cel mai bogat om din cimitir. Când am vândut tot sau când s-a terminat, atunci o să vedeţi cât valorează averea mea. Sau s-ar putea întâmpla să fac altceva. Să las unei fundații tot! Lăsând fundațiilor tot, sper ca aceia care rămân să facă exact treaba cum consider eu să o fac. De altfel, încep deja să fac. Pentru că aici nu am absolut niciun sprijin din niciun punct de vedere, mai mult decât atât, prostia românească se manifestă peste tot", a spus Ion Ţiriac într-un interviu pentru Capital.

Mai mulți oameni de afaceri de calibru au ales de-a lungul vremii să facă donații generoase pentru diferite fundații caritabile. Bill Gates sau Warren Buffett, oameni care valorează aproape de 100 de miliarde de dolari, au decis să contribuie în domenii precum medicina preventivă, ajutorarea săracilor din zone defavorizate sau cercetare.

În interviul pentru Capital, Ion Ţiriac a făcut şi o radigrafie tristă a bazei materiale a sportului românesc. "Adică este paranoic să te gândești că eu venind din hochei am încercat să fac ceva și am spus «domnule dacă Budapesta are 24 de terenuri de hochei și Bucureștiul nu are niciunul, uite mă ocup eu să văd cât costă». Și nu costă 12 milioane , ci doar 2 milioane plus TVA. Bazinul meu de înot a costat 550.000 de euro, nu 5 milioane. Când iei dintr-un buzunar și bagi în altul te mai uiți puțin. Și atunci am zis, uite, fundația vine și o să facă cu 2 milioane terenul de hochei. Și domnul primar Oprescu m-a pupat, dar nu a putut să-mi dea terenul. O dată că prefectul nu a fost de acord, a doua oară că a uitat să-l publice. Ministrul Sportului, Gabi Szabo, este prea cumsecade și mititică. Nu este genul să dea cu pumnul în masă. Și atunci nici cu ea nu am putut. Așa că m-am hotârat. Am terenul acolo la Otopeni, e un pic departe, dar e mare și pot să fac și patinoar, și piscină, și academie de tenis, și stadion pentru mini-fotbal și probabil pistă de automobilism. Și m-am hotârât asta fac acolo. Mă duc acolo singur si zic. Investesc aici 20 de milioane", a mai spus Ţiriac.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ