Câciu, despre scăderea pragului pentru microîntreprinderi: Se va negocia în continuare

| 27 mar, 18:38

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat, miercuri, că se negociază în continuare cu Comisia Europeană cu privire la scăderea pragului veniturilor pentru microîntreprinderi, arătând că România şi-a îndeplinit jalonul din PNRR şi că, din punctul său de vedere, rezultatul negocierilor va fi unul "pozitiv".

 

"Se va negocia în continuare. România şi-a îndeplinit jalonul. Îl considerăm în continuare îndeplinit. Suntem în discuţii tehnice în continuare. Nu există acest plafon pe care îl invocă undeva în PNRR. A fost prinsă o aluzie la acest tip de abordare cu TVA-ul, cu plafonul de TVA de cei care au scris la un moment dat PNRR-ul, în fundamentarea pe care au avut-o, dar România a luat, zic eu, destule măsuri pe microîntreprinderi. Haideţi să ne uităm pe partea economică... Discutăm în continuare cu Comisia, nu numai noi de la Fonduri Europene", a spus Câciu, la sediul PSD.
El a arătat că plafonul este acum la 500.000 euro.
"Acum plafonul este la 500.000 euro. Aşa negociem, la 500.000 euro. (...) Negociem, continuă discuţiile tehnice şi o să fie, din punctul meu de vedere, un rezultat pozitiv. Când va veni acest rezultat? Atunci când îl închidem cu Comisia. Vă aduc aminte că şi în cererea de plată numărul 2 şi acea cerere de plată, de exemplu, a fost depăşită ca termen de încasare. De ce? Pentru că România trebuie să negocieze, să concilieze punctele divergente cu Comisia. Nu e nimic deosebit", a adăugat ministrul.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ