Câciu: ”Toate pensiile militare vor fi indexate cu 5,1%!”

| 05 dec, 19:46

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a anunţat că toate pensiile militare vor fi indexate cu 5,1%, pe urmă, în funcţie de nivelul pensiei, „pe acele plafoane, se va veni cu o indexare suplimentară, astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus”. El a mai spus că va fi făcută o actualizare şi la veterani, cu 30%.

 

„Practic este o indexare, aici este şi un element de noutate pentru că ordonanţa este în transparenţă decizională şi vreau să specific ce a apărut nou faţă de ceea ce a apărut în ordonanţă. Pensiile militarilor vor fi indexate cu 5,1%, toate pensiile militare. Apoi, în funcţie de nivelul pensiei, pe acele plafoane, se va veni cu o indexare suplimentară astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus. Nu va depăşi creşterea celei mai mici pensii 12,5% astfel încât să se menţină în similaritate cu ceea ce facem pentru sistemul public de pensii”, a afirmat Adrian Câciu, luni la Antena 3.
Acesta a adăugat, că punctul de pensie va fi mărit, la începutul lunii ianuarie cu 12,5%,
„Aici aş menţiona că este o creştere nominală de 199 lei a punctului de pensie. Ştiu că existat o retorică în anii trecuţi – cine a crescut mai mult pensiile şi nu o să comentez asta. E o recuperare, până la urmă nu este o creştere de pensii în momentul acesta pentru că avem o inflaţie foarte mare. Dar la nivelul nominal e cea mai mare creştere a punctului de pensie de când există sistemul public de pensii”, a mai explicat Câciu.
Ministrul de Finanţe a amintit şi despre acel ajutor pentru pensionarii cu pensie sub 3.000 de lei, care va fi acordat în două tranşe, tot în funcţie de venit şi a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu handicap.
„O actualizare la veterani cu 30%. Mi se pare o reparaţie care trebuia făcută”, a completat ministrul PSD.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 ian, 08:29
Therese Poulain
Oferta de împrumut
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU.
Bună ziua, dragi indivizi.
Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung.
Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar.
Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate.
Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ