Cadavrele soldaţilor din Primul Război Mondial ies la suprafaţă în Alpi

| 15 ian, 2014

Încălzirea globală provoacă topirea gheţarilor, însă nu numai Antarctica este afectată de acest fenomen. Gradele în plus dezgroabă bucăţi de istorie ce până acum au stat captive în gheţarii din munţii Italiei.



Trupurile soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în timpul Primului Război Mondial ies la iveală printre bucăţile de gheaţă din satul alpin Peio.
Cum au ajuns ei acolo? Bărbaţii au fost victime ale Războiului Alb, un moment mai puţin cunoscut al Primului Război Mondial. În mai 1915, Italia a decis să intre în luptă alături de Aliaţi. Astfel, s-a deschis un front de luptă lângă frontiera nordică a ţării, unde s-au purtat bătălii împotriva Imperiului Austriac.
Sus, în munţi, la peste 2000 de metri altitudine, forţele italiene – denumite Alpini – au luptat cu forţele austriece – Kaiserschützen. Soldaţii erau dotaţi cu arme speciale şi avea o infrastructură specială – tranşeele erau săpate în gheaţă şi se deplasau cu ajutorul unui sistem de cabluri.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ