Cinci consecinţe catastrofale ale încălzirii globale

| 11 oct, 2013

Gazele, pulberile si poluantii responsabili de efectul de sera pot petrece in atmosfera planetei noastre perioade indelungate, care variaza intre sute si mii de ani, depinde de poluantii in cauza. Pe scurt, iata cateva dintre  cele mai grave efecte ale incalzirii globale.

1.Topirea ghetii de la poli: fenomenul topirii calotelor Antarctice si Arctice este un proces care ascunde la randul sau patru mari pericole pentru omenire :

- creşte nivelul mărilor şi oceanelor

- dezechilibrul ireversibil al tuturor ecosuistemelor de pe Terra

- cresterea temperaturilor din Arctica si Antarctica va duce la schimbarea dramatica a peisajelor si ecosistemelor din aceste regiuni; multe specii de animale vor disparea

- creşterea radiaţiilor solare resimţite pe Terra

2. Consecinte economice: toate efectele incalzirii artificiale a climei vor duce la probleme economice grave in majoritatea tarilor de pe mapamond. Uraganele vor provoca pagube de miliarde de euro, iar bolile vor duce la scumpirea scapata de sub control a tuturor medicamentelor. Agricultura si cresterea animalelor vor avea serios de suferit de pe urma aridizarii solului, ceea ce va duce la cresterea incredibila a pretului alimentelor.

3. Asaltul secetei si al valurilor de caldura: cu toate ca unele zone de pe Terra vor deveni tot mai umede si ploioase din cauza climei data peste cap de incalzirea globala, alte zone vor suferi dramatic de pe urma secetei prelungite si a valurilor de caldura. Africa va suferi cel mai rau, in timp ce Europa se va confrunta cu perioade de seceta nemaiintalnite pe “batranul continent”. Apa a ajuns deja o comoara rara in Africa, iar conform estimarilor expertilor din cadrul Intergovernamental Panel of Climate Change, incalzirea globala va duce la izbucnirea razboaielor pentru resursele de apa ale omenirii.

4. Ape din ce in ce mai calde si mai multe uragane: cum temperatura Oceanului Planetar creste in fiecare an, va creste, in mod direct, si incidenta uraganelor care vor deveni mai frecvente si mai devastatoare decat cele din prezent. Dovada ca lucrurile stau asa sunt fenomenele meteo extreme din anii 2004-2005.

5. Raspandirea bolilor: odata cu incalzirea accelerata a tarilor din nord, o serie de insecte purtatoare de virusi si microbi vor migra inspre nord, impreuna cu propriul bagaj mortal. Sa nu uitam ca in multe tari din lumea a III-a, malaria nu a fost complet eradicata.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ