Câinii și pisicile sunt un izvor de sănătate. Cum contribuie ele la sănătatea ta

| 22 apr, 12:45

Persoanele care au avut în copilărie un câine sau o pisică sunt mult mai rezistente la alergii, conform unui studiu al cercetătorilor suedezi. Deși îți vine greu să crezi acest studiu deoarece îți dă peste cap tot ce știai până acum despre alergii, acesta este cât se poate de adevărat.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Gothenburg (Suedia) a realizat un studiu din care reiese faptul că animalele de companie te ajută să devii imun la alergii, tocmai datorită bacteriilor și microbilor pe care le posedă.

Câinele sau pisica te ajută să fii mai sănătos

În cadrul studiului au fost analizate incidența alergiilor al unui număr de 1.029 de copii cu vârste cuprinse între șapte și opt ani. Astfel, cercetătorii au observat că dintre toți participanții, cei care nu și-au petrecut primele 12 luni din viață în prezența unui animal, au șanse de 49% să dezvolte alergii, potrivit Playtech.

În cazul copiilor care și-au petrecut doar primele câteva luni din viață alături de un animal de companie, șansele ca ei să dezvolte alergii sunt de 43%, iar procentul ajunge la 24% în cazul copiilor care au avut trei animăluțe cu care să se joace în copilărie.

Astfel, conform specialiștilor, microbii și bacteriile pe care le au câinii sau pisicile ne întăresc sistemul imunitar cât suntem mici, iar prezența lor este benefică. Prin urmare, un cățel n-o să te apere doar de oamenii răi, dar și de alergiile pe care le poți căpăta pe măsură ce te maturizezi.

A avea un animal de casă, indiferent că este vorba despre un câine, o pisică, iepuri sau pești de acvariu, este benefic în cazul mai multor afecțiuni. Pe lângă faptul că micșorează riscul de alergii în cazul copiilor, acestea contribuie și la scăderea presiunii arteriale sau la ameliorarea rinitelor alergice.

După cum a arătat și un studiu recent al Universitatii Purdue, din SUA, prezența unui animal în casă diminuează probabilitatea decesului în cazul unui atac de cord cu 3%.

O altă cercetare realizată de Clinica Marshfield din SUA a scos la iveală faptul că micuții care cresc măcar până la trei ani cu câini în casă nu riscă să facă eczeme.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ