Calificare senzaţională a Pandurilor Tg. Jiu în grupele Europa League la prima aventură europeană

| 30 aug, 2013

Pandurii Tg Jiu a răsturnat toate pronosticurile şi s-a calificat incredibil în grupele Europa League după ce a învins formaţia portugheză Sporting Braga cu scorul de 2-0 (1-0, 1-0), după prelungiri, joi seara, în deplasare, în manşa secundă a fazei playoff a competiţiei.

După un 0-1 nemeritat la Cluj-Napoca, formaţia din Tg Jiu, debutantă în cupele europene, a făcut un meci de excepţie la Braga şi s-a impus prin golurile marcate de Alin Buleică (15) şi Alexandru Ciucur (117).

Debutul meciului a fost liniştit, dar gorjenii au dat lovitura în minutul 15, când Buleică a speculat inerţia fundaşului Joaozinho şi a trimis mingea cu capul în plasă, la centrarea lui Momcilovic: 0-1. Pandurii a făcut un meci bun, profitând de replica destul de apatică a portughezilor, iar Erico (35) a ameninţat poarta formaţiei lusitane, însă lovitura sa de cap a trimis balonul peste transversală.

Alan a fost cel mai periculos om al gazdelor, dar în min. 37 a trimis din lovitură liberă în braţele lui Mingote, iar în min. 44 a tras destul de bine, dar balonul a ocolit ţinta. Prima repriză s-a încheiat cu o ocazie mare a echipei antrenate de Cristian Pustai: Matulevicius a interceptat un balon, dar s-a precipitat şi l-a pierdut, deşi avea la îndemână mai multe variante de finalizare.

La reluare, Braga a arătat complet schimbată, a jucat mai repede şi şi-a creat ocazii de gol una după alta la poarta echipei gorjene, care a rezistat din ce în ce mai greu. Mingote a salvat golul în min. 49, la şutul bombă expediat de Edinho din lovitură liberă de la circa 30 de metri, după care a fost atent la şutul lui Alan (55). Edinho a trimis cu capul pe lângă poartă (59), după care Ruben Micael (61) a ratat şi el ţinta.

Pandurii a avut o singură situaţie notabilă, un şut al lui Buleică, însă Eduardo a fost pe fază (55). Lusitanii au mai avut ocazii notabile prin Pardo (69), Eder (82) şi Ruben Micael (90+3), dar de fiecare dată au fost imprecişi.

Meciul a ajuns în prelungiri, unde Ciucur a ameninţat poarta lui Eduardo (95), în goalkeeper-ul portughez a fost atent şi a reţinut. Gazdele au avut o situaţie bună, prin Santos, a cărui lovitură de cap a trimis balonul aproape de poarta lui Mingote (102). Eder a avut ocazia de a tranşa soarta calificării în min. 107, când a şutat în bară. Imediat a fost imitat de Ciucur (108), care a luat la ţintă bara transversală.

Vicecampioana României a dat lovitura în min. 117, pe o contră, când Alex Ciucur a profitat de spaţiul din apărarea echipei gazdă şi a marcat cu un şut la colţul lung: 0-2. Mingote a respins salvator, în min. 118, lovitura liberă executată de Agra şi nimic nu s-a mai întâmplat.


Sporting Braga - Pandurii Tg. Jiu 0-2 (0-1, 0-1), după prelungiri

Au marcat: Alin Buleică (15), Alexandru Ciucur (117).

Estádio Municipal de Braga: 11.312 spectatori

Europa League - playoff (manşa a II-a)

În tur: 1-0


Au evoluat echipele:

Braga: 1. Eduardo - 15. Baiano, 4. Nuno André Coelho, 33. Aderlan Santos, 5. Joaozinho - 14. Rúben Micael, 63. Mauro, 8. Luíz Carlos - 30. Alan (căpitan; 28. Salvador Agra, 65), 36. Edinho (90. Felipe Pardo, 65), 25. Yazalde (17. Éder, 81). Antrenor: Jesualdo Ferreira.

Rezerve neutilizate: 23. Cristiano - 91. Hebert, 11. Luís Silva, 18. Rafa Silva.

Pandurii: 80. Pedro Mingote - 18. Bogdan Unguruşan, 21. Erico, 5. Paraskevas Christou (căpitan), 4. Marko Momcilovic - 19. Paul Anton, 28. Nicandro Breeveld - 7. Alin Buleică (6. Iulian Mamele, 120), 24. Eric de Oliveira (8. Călin Cristea, 70), 26. Viorel Nicoară (90. Alexandru Ciucur, 84) - 99. Deivydas Matulevicius. Antrenor: Cristian Pustai.

Rezerve neutilizate: 33. Răzvan Stanca - 3. Sipo Bophale, 25. Marian Pleaşcă, 11. Admir Adrovic.


Arbitru: Liran Liany; arbitri asistenţi: Shabtai Nahmias, Oren Borneshtain; arbitru de rezervă: Alon Yefet (toţi din Israel)

Delegat UEFA: Kurt Zuppinger (Elveţia), observator UEFA pentru arbitri: László Vagner (Ungaria)

Cartonaşe galbene: Baiano (26), Aderlan Santos (29), Erico (36), Unguruşan (67), Luíz Carlos (74), Nicoară (79), Christou (105), Momcilovic (118).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ