Călin Popescu Tăriceanu anunţă că în august va fi primul congres al partidului său

| 23 iul, 2014

Iniţiatorul Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a declarat miercuri, la Craiova, în cadrul întâlnirii regionale cu membri şi simpatizanţi din Oltenia ai noii formaţiuni politice, că la începutul lunii august va avea loc Congresul PLR, iar o zi întreagă va fi dedicată dezbaterii politicii pe proiecte, pe teme.

Tăriceanu a spus că PLR, care se află la început de drum, are nevoie să se definească politic, în condiţiile în care România azi se complace 'într-un fel de mocirlă politică'.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu intră în cursa pentru Cotroceni și bagă în ședință prezidențiabilii dreptei


"Azi, România se complace într-un fel de mocirlă politică. Uitaţi-vă care sunt subiectele de dezbatere publică, uitaţi-vă nu numai ce se întâmplă la talkshow-urile de televiziune, uitaţi-vă, din păcate, care este conţinutul congreselor partidelor politice. De aceea, vă invit să participaţi la viitorul congres pe care îl vom organiza la începutul lunii august, unde vrem ca o zi întreagă să fie dedicată exclusiv dezbaterii politicii pe proiecte, pe teme. Eu cred că noi avem nevoie, pentru că suntem şi la început de drum sau o reluare, să ne definim politic. Pentru că este obligaţia fiecărui partid să-şi prezinte ideile şi proiectele în faţa cetăţenilor", a afirmat Tăriceanu, la întâlnirea Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale.

El a susţinut că în prezent România se complace într-o dispută politică sterilă, de multe ori distructivă, 'promovată cu multă asiduitate de actualul preşedinte'.

Citeşte şi: Câţi parlamentari intră în partidul lui TĂRICEANU? Preşedintele Senatului: Nu stau să fac contabilitate


'Viaţa românească la nivel politic s-a schimbat fundamental în ultimii ani, conceptul de adversar politic cu care ai o diferenţă sau o dispută de idei şi de proiecte s-a transformat deodată în duşmanul politic care trebuie distrus cu orice mijloace. Şi avem numeroase exemple de personalităţi care ajung să suporte nu atât rigorile legii, cât mai degrabă ura şi capriciile celor care sunt duşmanii lor politici. Trebuie să punem punct şi să întoarcem o pagină. Trebuie să arătăm noi înaintea altora că politică înseamnă altceva, nu vânătoarea adversarilor, ci faţa întoarsă către cetăţeni, preluarea problemelor lor şi încercarea de a le da soluţii pentru ca cetăţenii să se regăsească în statul şi în ţara în care trăiesc', a afirmat Tăriceanu în faţa câtorva sute de membri şi simpatizanţi din cele cinci judeţe ale Olteniei prezenţi în sala Filarmonicii 'Oltenia' din Craiova.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că liberalii autentici au obligaţia să aprecieze şi să promoveze elitele, 'elitele însemnând nu numai mediul universitar, ci elite pot fi în sport, în mediul rural, pentru că în fond fermierii care reuşesc să arate că se poate face performanţă în agricultură sunt elitele mediului rural'.

'În toate mediile avem elite şi trebuie să le antrenăm, să le aducem alături de noi, pentru că prin exemplu lor personal vom antrena întreaga societate românească', a mai afirmat Tăriceanu.

La Craiova au fost prezenţi preşedinţii grupurilor de iniţiativă ale PLR din Dolj, Olt, Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Daniel Chiţoiu, Cristian David, Graţiela Gavrilescu, Nicu Marcu, alţi parlametari care s-au alăturat noului proiect politic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iul, 2014
hiris
Călin Popescu Tăriceanu anunţă că în august va fi primul congres al partidului său - See more at: http://www.obiectiv.info/calin-popescu-tariceanu-anunta-ca-in-august-va-fi-primul-congres-al-partidului-sau_50092.html#comentarii
cum fac sa ma inscriu si eu in acest patid>

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ