Călin Popescu Tăriceanu intră în cursa pentru Cotroceni și bagă în ședință prezidențiabilii dreptei

| 05 iul, 2014

Călin Popescu Tăriceanu. Călin Popescu Tăriceanu și-a lansat Partidul Reformator Liberal și la evenimentul de lansare au fost prezenți 19 parlamentari care s-au revoltat împotriva practicilor fostei și actualei echipe de conducere a partidului.

Călin Popescu Tăriceanu. Momentul a reprezentat și oficializarea candidaturii sale la alegerile prezidențiale, având în spate o echipă formată din Daniel Chiţoiu, Daniel Barbu, Mihai Stănişoară, Graţiela Gavrilescu, Andrei Gerea și Sorin Ilieşiu, printre alții.

Evenimentul de lansare a PLR a avut loc la sediul Institutului de Studii Liberale și a reprezentat un moment bun pentru o sinteză a principalelor mesaje și valori aduptate de noua formațiune. Fostul premier, care a condus România în timpul uneia dintre cele mai prospere perioade din ultimii ani, consideră că unul dintre proiectele majore ale României ar trebui să fie acela de a deveni 'o naţiune economică' şi, dacă se poate, a şaptea putere economică a Europei.

Citește și: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU. Efectul politic uriaş al mişcării Tăriceanu asupra PNL

Românii au tot dreptul să creadă că aderarea la UE va aduce de la sine bunăstare şi prosperitate, dar acest lucru nu se poate realiza fără o armonizare a proiectelor politice și un consens la nivel național, care să unească întreaga societate românească.

Tăriceanu Senat. Este clar că președintele Senatului și-a definit strategia pentru cursa către Cotroceni mai ales printr-o opoziție fermă față de Traian Băsescu și actualii liderii ai “dreptei” PNL-PDL.

De exemplu, Tăriceanu a vorbit recent și despre momentul suspendării Președintelui României din vara lui 2012 și a criticat dur faptul că unele instituții au făcut tot posibilul pentru a întoarce votul a 7,4 milioane de români care l-au demis pe Traian Băsescu, fără niciun fel de respect față de actul democratic.

Ba mai mult, și scandalurile în care este implicată familia președintelui (terenul de la Nana, traficul de influență Mircea Băsescu – Bercea Mondial) sunt taxate dur de către fostul prim-ministru, care a subliniat recent că, din păcate, se simte în continuare o influență pe care Băsescu a avut-o de-a lungul vremii în justiția din România. Putem face referire aici la numirile din procuratură și din parchete care au părut că depind de bunul lui plac. Responsabilitatea judiciarului este foarte mare în acest moment, când apropiați ai președintelui sunt luați în vizor de procurori pentru posibile fapte penale.

Fuziunea PNL-PDL. Desigur, și proiectul PNL-PDL este o țintă pentru Tăriceanu, în condițiile în care aceștia se doresc a fi prezidențiabili în prima linie a războiului politic. Din păcate, aceste partide sunt într-o profundă criză morală, iar fuziunea lor are ca obiectiv asigurarea unor posturi importante pentru membrii familiilor celor de la conducerea celor două formaţiuni. Să-l luăm ca exemplu pe Crin Antonescu, care şi-a propulsat soţia vicepreşedinte în Partidul Popular European.

Citește și: Tăriceanu: România trebuie să devină o naţiune economică, a şaptea putere economică a Europei

De altfel, Tăriceanu este o amenințare reală pentru prezidențiabilii “de dreapta”, în condițiile în care aceștia nici măcar nu reușesc să ajungă la un consens între ei. Cătălin Predoiu, de exemplu, a declarat recent că noul preşedinte ales al Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, nu este mandatat să anunţe numele noului partid format după fuziunea PNL-PDL. Așadar, lupta internă divizează dreapta în continuare, fiind un climat perfect pentru Tăriceanu să câștige teren din ce în ce mai aproape de Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ