Călin Popescu Tăriceanu critică DUR o decizie a Curţii Constituţionale

| 21 ian, 11:45

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, critică dur decizia Curţii Constituţionale cu privire la Ordonanţa Traseiştilor. Tăriceanu contrazice judecătorii CCR cu argumente de ordin politic. De altfel, dintre cei îndreptăţiţi, preşedintele Senatului a fost singurul care nu a trimis Curţii Constituţionale un punct de vedere cu privire la OUG 55/2014.

Potrivit preşedintelui Senatului, ordonanţa a eliberat aleşii locali de sub tirania partidelor care şi-au schimbat din mers doctrina şi a permis formarea unor majorităţi în consiliile locale blocate.

CCR a declarat neconstituţională OUG 55/2014, care le-a permis aleşilor locali să schimbe partidul fără să-şi piardă mandatele. Marţi, Curtea a publicat şi motivarea deciziei. În baza acestei decizii, aleşii locali care au profitat de Ordonanţa Traseiştilor ar putea să-şi piardă mandatele. Partidul lui Tăriceanu este unul dintre cele mai grav lovite de decizia CCR, practic toţi aleşii locali PLR fiind "transferaţi" în baza OUG 55/2014. Mai mult, aceştia sunt într-o situaţia dificilă din cauza faptului că Partidul Liberal Reformator nu există legal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ